Serviciile secrete manipulează opinia publică, creând grupări teroriste pe întreaga planetă

Şcoala Americilor, un centru militar de instrucţie din SUA, a format liderii Escadroanelor Morţii şi câţiva dintre cei mai sângeroşi dictatori din America Latină
de Mihai Vasilescu

În spatele acţiunilor multora dintre grupările teroriste nu este greu să remarcăm mâna anumitor servicii secrete. Terorismul a fost mereu folosit ca instrument de către diverse ţări sau centre de putere, în scopul obţinerii de beneficii politice sau economice.

În Forst Benning (statul Georgia) funcţionează din anul 1946 un centru militar de instrucţie cunoscut sub numele de Şcoala Americilor sau Şcoala de terorism a Statelor Unite (nume la care s-a renunţat după atentatele din 11 septembrie).

Iată ce afirmă Miguel Pedrero, în lucrarea sa „Corupţia marilor puteri. Strategii şi minciuni în politica mondială”: „În cadrul acestui centru, armata americană a predat miilor de terorişti latino-americani de extremă dreapta toate tipurile de tehnici de luptă şi militare: asasinate, torturi, manevrarea explozibililor, război de gherilă, război psihologic… Odată însuşită lecţia, aceşti conducători ai terorii debarcă în ţările respective sub supravegherea CIA pentru a controla «debaraua» Statelor Unite. Liderii Escadroanelor Morţii şi câţiva dintre cei mai sângeroşi dictatori din America Latină au fost formaţi de către serviciile secrete americane la Şcoala Americilor. Elevii lor au fost responsabili de sute de mii de morţi şi de ani buni de represiuni şi de torturi.”

Miguel Pedrero dezvăluie în cartea sa cine sunt elevii silitori ai acestei şcoli:
Unul dintre aceştia este colonelul guatemalez Byron Lima Estrada, care a fost arestat în anul 1998 pentru asasinarea episcopului Juan Geraldi. Geraldi intenţiona să scrie, împreună cu câţiva colaboratori, un raport referitor la atrocităţile comise de D-2, agenţia de informaţii din Guatemala, condusă de către Lima Estrada şi alţi doi elevi de la Şcoala Americilor, unde au fost formaţi aproape jumătate din miniştrii sângeroasei dictaturi guatemaleze.

În anul 1993, comisia ONU pentru adevărul cu privire la crimele comise de către militari în El Salvador i-a identificat pe oficialii responsabili de cele mai mari atrocităţi. Aproape toţi fuseseră formaţi la Şcoala Americilor. Pe la celebrul centru de antrenament au trecut şi liderii poliţiei secrete a lui Pinochet şi dictatorii Roberto Viola şi Leopoldo Galtieri din Argentina; Manuel Noriega şi Omar Torrijos din Panama; peruanul Juan Velasco Avaraso şi ecuadorianul Guillermo Rodriguez.

Datorită eforturilor asociaţiilor de apărare a drepturilor civile, în anul 1996 guvernul american a fost obligat să facă publice câteva dintre manualele care se foloseau la Şcoala Americilor. Printre alte sfaturi date teroriştilor, în aceste manuale se recomanda utilizarea şantajului, a torturii, a arestării şi executării rudelor martorilor. După câţiva ani, Camera Reprezentanţilor a votat închiderea instituţiei, pentru ca apoi să o redeschidă sub o altă denumire.

Rapoarte declasificate ale CIA, în număr de 12.000, arată limpede faptul că sângeroasele Escadroane ale Morţii din El Salvador s-au bazat pe ajutorul agenţiei americane. Rapoartele primite de preşedinţii Ronald Reagan şi George Bush – tatăl arătau că armata salvadoriană sprijinea Escadroanele Morţii. În ciuda acestui fapt, arată rapoartele respective, El Salvador continua să primească sub formă de ajutor militar mii de milioane de dolari proveniţi din Statele Unite. Altfel spus, Statele Unite finanţau în mod indirect escadroanele. Dolarii ajungeau la armata salvadoriană, care îi folosea apoi pentru a finanţa trupele teroriste.

Rapoartele CIA primite de Reagan şi Bush – tatăl semnalau că miniştri şi generali salvadorieni erau conducătorii escadroanelor. Roberto D Aubuisson, lider al Escadroanelor Morţii, după cum se desprinde din documentele declasificate, era informator CIA. El a menţinut numeroase contacte cu agenţii CIA şi de asemenea cu diverşi reprezentanţi ai SUA, precum ambasadorul în El Salvador sau cu Jean Kirkpatrik, reprezentanta Statelor Unite la ONU. Liderul escadroanelor, descris într-un raport al CIA drept „principalul susţinător al moşierilor de dreapta şi coordonator al escadroanelor care au asasinat pe durata anului trecut mii de partizani ai stângii şi de persoane suspecte că simpatizează cu stânga” era şi un invitat obişnuit la ceremoniile şi petrecerile care aveau loc la ambasada Statelor Unite.

Ralph W. McGehee, important agent al CIA în America Latină în timpul anilor 70, a scris în cartea lui „Minciuni mortale:Cei 25 de ani pe care i-am petrecut în CIA” că antrenamentul primit de teroriştii de dreapta în cadrul Şcolii Americilor depăşea ceea ce şi-ar fi putut imagina cel mai rău dintre nazişti. Potrivit lui McGehee, CIA a antrenat, a înarmat, a finanţat şi a protejat Escadroanele Morţii din El Salvador, Guatemala, Nicaragua, Coreea de Sud, Iran, Chile şi Uruguay. Conform fostului agent, agenţia pentru care a lucrat „a organizat grupări teroriste în vederea asasinării politicienilor de stânga, într-un mod care să nu implice guvernele. Aceste grupări includeau Mâna Albă şi Ochi pentru Ochi în Guatemala, Banda în Republica Dominicană şi Escadronul Morţii în Brazilia… CIA a fost asociată a Escadroanelor Morţii. Baza CIA decidea listele cu numele celor mai importanţi activişti de stânga. Prin intermediul acestei alianţe, CIA a obţinut şi a dat Escadroanelor Morţii nume complete, data şi locul naşterii, numele părinţilor, adrese, locuri de muncă şi fotografii.” McGehee a afirmat de asemenea că în anul 1973 militarii chilieni şi agenţi ai CIA au elaborat o listă cu 20.000 de adepţi ai stângii care trebuiau asasinaţi. Pe această listă erau incluşi „ziarişti marxişti, agenţi ai comunismului internaţional şi, de asemenea, toate persoanele care participaseră în vreun fel în organizaţii locale, comunale sau în organizaţii naţionale comuniste. S-a cerut Pentagonului să autorizeze CIA să dea armatei chiliene listele cu chilieni care aveau legături în ţările socialiste.”

Nu există terorism internaţional! Atentatele din 11 septembrie au fost înscenate

Analiză realizată de către generalul Leonid Ivashov
Generalul Leonid Ivashov este vicepreşedinte al Academiei de geopolitică. Fost şef al Departamentului pentru Afaceri Generale al Ministerului Apărării din Uniunea Sovietică, secretar al Consiliului de Miniştri ai Apărării pentru Comunitatea Statelor Independente (CEI), şef al Departamentului pentru Cooperare Militară al Apărării din Federaţia Rusă, la 11 septembrie 2001 era şef de stat major al armatelor ruseşti.

Şef al armatelor ruseşti la vremea atentatelor de la World Trade Center, 11 septembrie 2001, generalul Ivashov iese din ,,rezervă”. Cu ocazia conferinţei Axis for Peace organizată în 2006 de către organizaţia Voltaire, generalul Ivashov a prezentat situaţia geopolitică actuală astfel:

Nu există terorism internaţional! Atentatele din 11 septembrie au fost înscenate. Ceea ce vedem nu este decât terorism instrumentalizat de către marile puteri, terorism care nu ar exista fără acestea. Mai degrabă decât să simuleze o ,,luptă împotriva terorismului”, cea mai bună manieră pentru a diminua numărul atentatelor constă în restabilirea drepturilor internaţionale şi a cooperării pacifiste între state precum şi între cetăţenii lor. Terorismul apare acolo unde contradicţiile sunt exacerbate, unde intervine o schimbare a regimului politic sau la nivel social, unde se ajunge la o instabilitate politică, economică sau socială, unde se pun în liberatate potenţialităţi agresive, unde intervine decadenţa morală, unde triumfă cinismul şi nihilismul, unde viciul este legalizat, iar criminalitatea ia amploare.

Globalizarea este cea care a creat condiţiile pentru ca aceste fenomene extrem de periculoase să se manifeste. În cadrul ei intervin noua structurare a hărţii geostrategice mondiale, redistribuirea resurselor planetare, desfiinţarea graniţelor statelor, distrugerea sistemului legislativ internaţional, estomparea particularităţilor culturale, sărăcirea vieţii spirituale.

Terorismul contribuie la realizarea unei dominaţii mondiale şi la supunerea statelor unei oligarhii mondializate. Aceasta semnifică faptul că terorismul nu este un subiect independent de politică mondială, ci un simplu instrument, o modalitate de a instaura o lume unipolară cu un singur centru de direcţie globală, un truc pentru a elimina graniţele naţionale ale statelor şi de a instaura dominaţia unei noi elite mondiale. Această elită este singurul subiect-cheie al terorismului inernaţional, ideologul şi ,,naşul” lui.

Terorismul internaţional actual este un fenomen care combină folosirea terorii prin intermediul structurilor politice de stat şi private ca mijloc de a-şi atinge obiectivele politice pe calea intimidării, a destabilizării sociale şi psihologice a populaţiei, prin anihilarea voinţei de a rezista împotriva organelor puterii şi crearea de condiţii propice manipulării politice a statului şi a comportamentului cetăţenilor.

Terorismul este instrumentul unui nou tip de război. Simultan, terorismul internaţional, în acord cu mass-media, devine sistemul de gestiune al proceselor globale. În mod categoric, simbioza dintre mass-media şi teroare este cea care creează modificările în realitatea existentă şi în cadrul politicii internaţionale.

Dacă analizăm în acest context evenimentele care au avut loc în Statele Unite la 11 septembrie 2001, se pot trage următoarele concluzii:

1. Cei care au comandat aceste atentate sunt anumite cercuri politice şi medii de afaceri care aveau interesul de a destabiliza situaţia mondială şi care dispuneau de posibilitatea de a finanţa această operaţiune. Concepţia politică a acestui act a avut loc în momentul în care au apărut tensiuni în gestionarea resurselor finaciare şi de altă natură. Motivele acestor atentate trebuie căutate în coliziunea intereselor financiare la nivel transnaţional şi global, în cercurile care sunt nemulţumite de faptul că procesul de globalizare este prea lent sau de direcţia pe care acest proces o ia.
2. Singurele capabile de a planifica, organiza şi pune în practică o operaţiune de asemenea amploare sunt serviciile secrete şi şefii lor actuali sau pensionaţi – care încă îşi păstrează influenţa în interiorul statului. În general, serviciile secrete sunt cele care creează, finanţează şi controlează organizaţiile extremiste. Fără susţinerea lor, astfel de structuri nu ar putea exista – şi nu ar putea realiza acţiuni de o asemenea amploare. A planifica şi a realiza o operaţiune la o scară aşa de mare este extrem de complicat.
3. Ossama Bin Laden şi ,,Al Quaida” nu pot fi nici organizatorii şi nici executanţii atentatelor din 11 septembrie. Nu dispun nici de organizarea necesară pentru aşa ceva, nici de resursele intelectuale, nici de cadrele necesare. Prin urmare, trebuie să fi fost instruită o echipă de profesionişti, iar arabii „kamikaze” au jucat doar rolul de figuranţi pentru a masca operaţiunea.

Operaţiunea din 11 septembrie a schimbat cursul evenimentelor din întreaga lume, în sensul pe care oligarhii internaţionali şi mafia transnaţională l-au dorit, adică aceia care aspiră să deţină controlul resurselor naturale, al reţelei de informare globală şi al fluxului financiar de pe această planetă. Această operaţiune a făcut de asemena jocul elitei politice şi economice din Statele Unite, elită care aspiră şi ea la o dominaţie globală.

Prin folosirea termenului ,,terorism internaţional” se urmăreşte împlinirea următoarelor obiective:
1. ascunderea adevăratelor obiective ale forţelor repartizate pe tot cuprinsul lumii, luptând de fapt pentru dominarea şi controlul global;
2. ignorarea revendicărilor făcute de către populaţie, justificându-se aceasta printr-o luptă pentru obiective incerte şi contra unui duşman invizibil; distrugerea normelor internaţionale fundamentale, alterarea conceptuală a sensului pe care îl au termeni precum agresiune, teroare de stat, dictatură sau mişcare pentru eliberare naţională;
3. privarea populaţiei de drepturile ei legitime de a se apăra cu ajutorul armelor împotriva activităţilor servciilor speciale străine;
4. renunţarea de a mai apăra în mod prioritar interesele naţionale, schimbarea obiectivelor din domeniul militar prin înlocuirea acestora cu lupta împotriva terorismlui, violarea logicii alianţelor militare în detrimentul unei apărări colaterale şi profitabilă coaliţiei antiteroriste;
5. rezolvarea problemelor economice prin constrângeri militare puternice sub pretextul luptei împotriva terorismului.

Pentru stoparea orchestraţiei acestei terori ce vizează o globalizare prin forţă, Leonid Ivashov subliniază necesitatea ca principiile Cartei Naţiunilor Unite şi ale dreptului internaţional să fie respectate fără excepţie de toate statele. El propune formarea unei uniuni geostrategice „de civilizaţie” având o altă scară de valori decât cea Atlantică şi elaborarea unei strategii de dezvoltare a statelor, a unui sistem de securitate internaţional şi a unui alt model economico-financiar (care ar însemna să repună lumea pe picioare).

Reclame
Published in: Fără categorie on 12/09/2009 at 12:54 PM  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://adevaruridinculise.wordpress.com/2009/09/12/serviciile-secrete-manipuleaza-opinia-publica-creand-grupari-teroriste-pe-intreaga-planeta-2/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: