Minimartienii sunt de fapt un atentat chimic la viata copiilor nostri !

medicamente nocive


Legea 363 din 2007 sanctioneaza drastic publicitatea inselatoare facuta de comercianti, mai ales cand este vorba de ..alimente care sunt destinate consumului romanilor si mai ales copiilor din tara noastra.
Continuand seria exceptionala”Ce bem, Ce mancam”, Cristina Andreea Calin de la Jurnalul National prezinta produsul Minimartienii !

CE BEM, CE MĂNCĂM „Minimarţienii imunactiv” sunt un supliment alimentar cu multivitamine şi minerale pentru copii, cu aromă de căpşuni. Privind reclama tv putem trage concluzia că oferindu-le celor mici aşa ceva vor avea numai de câştigat. Citiţi însă eticheta înainte!Sănătatea copiilor este inportantă pentru fiecare părinte şi de aceea încercăm să le dăm celor mici ce este mai bun. Atunci când considerăm că aportul de vitamine şi minerale din alimente nu este suficient pentru dezvoltarea lor armonioasă, decidem să le administrăm suplimente. Având încredere în buna credinţă a fabricanţilor şi bazându-ne pe reclamele de la televizor, cumpărăm produsul care ni se pare cel mai bun. În această categorie pot intra şi „minimarţienii” care îi încântă pe cei mici cu nişe forme amuzante şi cu un miros ce te face să le mănânci ca pe bomboane. Numai că, dacă ţineţi la sănătatea copiilor dumneavoastră, citiţi eticheta înainte de a-i „întări” cu aceste vitamine.

FOARTE MULŢI ADITIVI
În primul rând, minimarţienii conţin foarte mulţi aditivi alimentari pentru nişte produse ce se vor a fi aducătoare de sănătate. Mai grav este faptul că aceste E-uri au efecte dintre cele mai nocive, mai ales asupra copiilor al căror organism este mai sensibil şi nu ştie să lupte cu astfel de substanţe chimice. În această categorie intră aspartamul, E951, care este unul dintre cei mai controversaţi aditivi alimentari. Studiile realizate până acum au arătat că poate provoca oboseală, ameţeli, halucinaţii, iritabilitate, dureri de cap, palpitaţii, dureri articulare, spasme musculare şi chiar şi cancer de creier. Un consumator sănătos nu trebuie să consume mai mult de 7,5 mg/kg corp de aspartam. Cercetările au arătat că şi îndulcitorul chimic de sinteză acesulfam K, E950, are posibile efecte cancerigene. Doza zilnică admisă pentru acesta este de 15 mg/kg corp. Colorantul chimic, azoic E122, carmoizină, are contraindicaţii clare în privinţa consumului de către copii. Avertismentele specialiştilor de la Universitatea din Soumphton, din Marea Britanie, se referă în special la inducerea sindromului de hiperactivitate şi deficienţă de concentrare (ADHD). Pe lângă acesta, carmoizina mai poate provoca urticarie şi edem. Doza zilnică admisă pentru E122 este de 4 mg/kg corp. E508, clorura de potasiu este un potenţiator de aromă şi agent de întărire, care în concentraţii mari poate provoca ulceraţii gastrice. Fosfaţii de calciu, E341, nu sunt recomandaţi în alimentaţia copiilor pentru că dezechilibrează balanţa calciu-fosfor şi împiedică fixarea calciului în oase. Chiar dacă în acest produs există şi calciu, efectele acestuia sunt anihilate de E341.
Efectele acestor aditivi vor fi cu atât mai puternice cu cât se recomandă consumul zilnic al acestor suplimente

VITAMINELE SUNT INACTIVATE
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, atrage atenţia că prezenţa acestor aditivi alimentari duce la inactivarea vitaminelor adăugate, care şi aşa nu au o biodisponibilitate mare. Mai mult, specialistul nostru ne spune că „este demonstrat astăzi faptul că vitaminele, macro-micro elementele, au o biodisponibilitate şi valoare biologică cele mai ridicate cu efecte benefice atunci când sunt luate din alimente naturale, în cadrul unei diete echilibrate şi diversificate. Acesta trebuie să fie comportamentul alimentar sănătos pe care copiii să îl urmeze sub îndrumarea părinţilor.”
În urma analizei informaţiilor înscrise pe etichetă şi ţinând cont în primul rând de prezenţa aditivilor alimentari, reiese că „Minimarţienii” nu sunt recomandaţi copiilor, ne spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi.
Eticheta:

Multivitamine şi multiminerale pentru copii.

Aromă de căpşuni. Supliment alimentar. Xylitol – E967, acid ascorbic — E300, nicotinamidă, bioflavonoide, dicalcium phosfate — E341, aromă de căpşuni, acid stearic, L-lysine, citrat de zinc, D-tocoferyl acetate, D-biotină, acid malic — E296, măceşe (pulbere), beta glucan, piridoxine hydrochloride — B6, pantotenat de calciu, stereat de magneziu, aspartam — E951, retinyl acetat, riboflavină – E101i, thiamine hydrochloride, carmoisine — E122, vanilină – aromă de sinteză, cholecalciferol-D3, potassium chloride — E508, acesulfam K — E950, neohesperidină – E959, para-aminobenzoic acid, acid folic — B9, iodură de potasiu, ciancobalamină–B12

Piure chimic din aditivi alimentari cancerigeni

14 May, 2009  Alimente pline de E-uri /chimicale
Recomanda acest articol Recomanda acest articol

Pentru cei care nu au timp să cureţe doi-trei cartofi şi să îi amestece cu puţin unt, fulgii de cartofi Darling pot fi o alternativă rapidă. Numai că, dacă citiţi cu atenţie eticheta, vă veţi da seama că nu este o variantă sănătoasă.

Cartofii deshidrataţi sunt ingredientul principal, însă sunt combinaţi cu aditivi alimentari care pun în pericol sănătatea. Difosfatul disodic E450 dezechilibrează balanţa calciu-fosfor, împiedicând fixarea calciului în oase. Din această cauză, în timp, pot apărea ostoproza, dar şi depuneri anormele de calciu (cioc de papagal). Metabisulfitul de sodiu E223 împiedică fixarea vitaminei B1, lipsa acesteia ducând la probleme ale sistemului nervos. De asemenea, acesta duce la apariţia astmului de sulfit şi a eczemelor şi alergiilor. La fel de periculos este şi butilhidroxianisolul E320. Acesta are un potenţial cancerigen ridicat, putând produce schimbări la nivelul ADN-ului. E320 poate provoca alergii şi stări de somnolenţă, poate induce sindromul de hiperactivitate şi deficienţă de concentrare ADHD. Mai mult, are efecte estrogenice. Doza zilnică admisă stabilită de JEFCA (forul european care reglementează utilizarea aditivilor alimentari) este de 0,5 mg/kg corp.

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, atrage atenţia că produsul analizat are valoare energetică foarte ridicată, 378 kcal. De asemenea, conţine două surse ascunse de sodiu, de care trebuie să ţină cont mai ales suferinzii de boli renale, cardiovasculare şi hipertensivii.
http://www.jurnalul.ro/stire-bun-de-consum/piure-din-patru-aditivi-alimentari-periculosi-507595.html

Margarina To Sandwiches – grasime total chimica

2 Dec, 2008  Alimente pline de E-uri /chimicale
Recomanda acest articol Recomanda acest articol

Margarina „To sandwiches” este un produs foarte periculos pentru sănătatea consumatorilor, deoarece este fabricat din grăsimi modificate prin procedee chimice. Pentru a le da consistenţa dorită, producătorul a adăugat şi aditivi alimentari cu potenţial periculos asupra organismului.

Uleiurile vegetale rafinate hidrogenate reprezintă un real pericol pentru sănătatea tuturor consumatorilor. Celor bolnavi le poate agrava suferinţa, iar pe cei sănătoşi îi poate trimite la spital. Din cauza acizilor trans pe care îi conţine, grăsimea hidrogenată a fost interzisă în Statele Unite ale Americii, Danemarca şi Elveţia, iar în alte ţări utilizarea ei a fost limitată. De asemenea, producătorii sunt obligaţi să declare cantitatea de grăsimi trans din alimente, ceea ce în cazul acestei margarine nu se întâmplă. Cele mai grave probleme pe care le provoacă sunt cele la nivelul sistemului cardiovascular şi al funcţiei hepatice.

ADITIVI ALIMENTARI
Pe lângă grăsimile hidrogenate, produsul mai conţine şi aditivi alimentari care îi scad şi mai mult calitatea. Testele realizate pentru poligricerina poricinoleat E476 au demonstrat că are efecte hepato şi nefrotoxice, doza zilnică admisă pentru acest aditiv fiind de 7,5 mg/kg corp. Colorantul E160b, annatto (bixină, norbixină), poate provoca urticarie, astm. Nu este recomandat în alimentaţia copiilor, pentru că duce la apariţia sindromului de hiperactivitate şi deficienţă de concentrare (ADHD), ne spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Chiar dacă este considerat inofensiv, palmitatul de ascorbil nu poate fi consumat în cantităţi mari, doza zilnică admisă pentru acesta fiind de 1,25 mg/kg corp.

Cititi pe larg in Jurnalul National
http://www.jurnalul.ro/articole/140024/ce-bem-ce-mancamgrasime-total-chimicaPentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la office@asistentapentruconsumatori.ro

Te-ar mai putea interesa:

africana-doar-aspectul-este-de-ciocolata-restul-aditivi


Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa Senatorului : iulian.urban@gmail.com

Published in: on 28/03/2010 at 7:59 AM  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://adevaruridinculise.wordpress.com/2010/03/28/minimartienii-sunt-de-fapt-un-atentat-chimic-la-viata-copiilor-nostri/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: