Elvetienii au pornit Campania SPUNE NU

romani-treziti-va-vi-se-rapeste-libertatea
DA ,SE POATE:

Elvetienii au strans suficiente semnaturi pentru a declansa un Referendum anti-cip.

Pe 27 Mai, elevetienii spun NU Pasapoartelor Biometrice.
Guvernul elvetian vrea sa introduca pasapoarte electronice biometrice, ca si in Romania. Opozantii au colectat insa suficiente semnaturi pentru a declansa un Referendum, transmite swissinfo.

Site-uri neguvernamentale, partide, experti, ziare, inclusiv in engleza, televiziuni cu productii in franceza si germana, cu toate dezbat democratic si responsabil o problema grava care poate afecta prezentul si vitorul omenirii.

Spre deosebire de Romania, autoritatile din Elvetia au propus introducerea Pasapoartelor Biometrice in martie, anul viitor (2010).

Tot spre deosebire de Romania, democratia din Elvetia permite lansarea unui Referendum – chiar daca legea a fost adoptata deja de Parlament – cu conditia de a strange (doar) 50.000 de semnaturi in 100 de zile. Pentru Pasapoartele Biometrice s-a decis Referendum in data de 27 mai, a.c. Sa ne rugam sa iasa NU si sa ne fie de exemplu!

Elvetienii au pornit Campania SPUNE NU

Specialistii elvetieni confirma, in contextul unei dezbateri publice lansate in aceasta tara pe marginea actelor biometrice, aceleasi temeri pe care Asociatiile Ortodoxe incearca sa le puna in vederea opiniei publice si factorilor de decizie politici din tara noastra.
Serge Vaudenay, de la Scoala Politehnica Federala din Lausanne, se arata ingrijorat de exact aceleasi probleme legate de securitatea tehnologiei RFID punctate de studiile independente romanesti realizate de Pr. Valica sau ACESDS.

Astfel:
„Criptografia care trebuie sa protejeze amprentele digitale si imaginea digitala a fetei in pasaportul biometric elvetian nu este sigura, sustin mai multi profesori universitari de la Politehnica Federala din Lausanne, potrivit Agerpres.

Acestia au atras atentia de luni intregi Oficiului Federal al Politiei (Fedpol) asupra acestor lipsuri si a riscurilor la care se expun utilizatorii.
Autoritatile au primit o delegatie de oameni de stiinta toamna trecuta, dar nu vor sa amane introducerea pasapoartelor biometrice. Un mare numar de personalitati si de ziaristi au asistat la o prezentare relevanta facuta de profesorul Serge Vaudenay, de la scoala Politehnica Federala de la Lausanne, si au putut sa se convinga ca aplicarea biometriei la pasapoarte este cel putin prematura, deoarece copierea amprentelor digitale si a imaginii digitale a fetei se dovedeste a fi un lucru simplu pentru cel care este echipat cu materialul necesar, care este disponibil in comert. Simplul fapt de a lasa pasaportul la receptia unui hotel pentru inregistrare ofera posibilitatea de copiere a datelor sensibile din document; la fel se intampla daca-ti lasi pasaportul biometric timp de cateva minute in mainile celui care ar vrea sa-l pirateze.
Exista un mijloc, care nu este deloc complicat, de procurare a acestor elemente: spargerea securitatii unei baze de date care stocheaza caracteristicile biometrice. Le Temps atrage atentia ca tineri pirati informatici au intrat in baza de date a Pentagonului si ca cea a Departamentului federal de justitie si politie nu mai pune desigur probleme. Consecintele sunt usor de prevazut sustin specialistii citati de cotidianul elvetian: oricine are nevoie de o identitate falsa pentru a comite vreo escrocherie va gasi ca este foarte potrivit sa fure amprentele digitale, chiar si imaginea digitala a unei fete care seamana cu cea a viitorului delincvent; apoi, nu este greu sa fabrici pe un film falsa amprenta digitala si sa lasi urma unui cetatean cinstit la locul unei spargeri sau a comiterii oricarei alte infractiuni. Depistarea delincventilor va fi astfel mai dificil de realizat decat in prezent. Opozantii sistemului pasaportului biometric cer ca Elvetia sa renunte, precum Germania, la ideea unei baze centralizate de date

sursa :victor-roncea.blogspot

Reclame
Published in: Fără categorie on 25/04/2010 at 1:56 PM  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://adevaruridinculise.wordpress.com/2010/04/25/elvetienii-au-pornit-campania-spune-nu/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: