Iti amintesti de norul de cenusa? De fapt NU A EXISTAT, spun britanicii

Spatiul aerian britanic a fost inchis in baza unor informatii false. Imagini din satelit arata ca nu a existat niciun nor de cenusa vulcanica nicaieri deasupra intregii Marii Britanii, anunta Daily Mail.

Spatiul aerian a ramas inchis aproape o saptamana, perioada in care 500.000 de britanici au ramas blocati in strainatate, iar companiile aeriene aui inregistrat pierderi importante, de cateva milioane de lire sterline.

Cele mai recente dovezi arata ca nu a existat niciun nor, ci doar praf, cu o densitate redusa fara vreun risc. Imagini capturate prin satelit demonstreaza ca cerul a fost liber, un lucru care nu-i surprinde deloc pe britanicii care s-au bucurat de vremea frumoasa si calda, pe timpul interdictiilor de zbor.

Jim McKenna, director in cadrul Autoritatii Aviatiei Civile, a admis ca „este evident ca inceputul acestei crize a fost reprezentat de o lipsa de date clare”.

Imaginile capturate de satelit vot fi utilizate de companiile aeriene in lupta lor pentru a castiga compensatii financiare in valoare de zeci de milioane de lire sterline de la Guvern, pentru pierderile suferite.

Hotararea de a interzice zborurile a avut la baza simulari realizate pe computerele Biroului de Meteorologie, care au infatisat un nor de cenusa vulcanica, impins de curenti de aer la sud de vulcanul islandez Eyjafjallajokull.

Aceste simulari ar fi trebuit sa fie verificate cu un avion de cercetare al Biroului, un aparat BAE-146, dar, surpriza, acesta se afla intr-un hangar… la reparaţii. Din acest motiv, nu a putut fi trimis in aceasta misiune pana marti, ultima zi a interdictiei.

S-a dovedit ca densitatea maxima a norului de cenusa a fost de aproximativ 20 de ori mai mica decat nivelul la care se considera ca securitatea zborului este afectata.

sursa Pro Tv

Reclame
Published in: Fără categorie on 26/04/2010 at 8:40 PM  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://adevaruridinculise.wordpress.com/2010/04/26/iti-amintesti-de-norul-de-cenusa-de-fapt-nu-a-existat-spun-britanicii/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: