SĂNĂTATE: Un român din doi e balonat

Pentru că fumează, beau cafea şi mănâncă ieftin, din ce în ce mai multe persoane sunt diagnosticate cu sindrom de colon iritabil.
Consumul regulat de iaurturi poate îmbunătăți considerabil digestiaSursa: Hepta

Mai mult de jumătate dintre români se plâng de balonare, peste 30% spun că suferă de constipaţie, iar 22% de flatu lenţă, arată un studiu prezentat ieri de compania Danone. Toate aceste probleme sunt cunoscute şi sub denumirea de sindromul colonului iritabil, boală care a început să supere mai ales tinerii cu un stil de viaţă dezechilibrat.

Suferinzii se simt nervoşi

Mesele luate o dată pe zi, excesul de băuturi carbogazoase, cafea şi alimente de tip fast-food îmbolnăvesc intestinele şi pot fi cauze care să ducă la instalarea acestui sindrom. Pentru a combate această afecţiune, specialiştii în boli interne şi nutriţioniştii au dorit să atragă atenţia asupra sindromului de colon iritabil, chiar astăzi, de Ziua Mondială a Sănătăţii Digestive.

Pe termen lung, disconfortul digestiv poate influenţa negativ calitatea vieţii. Dintre cei chestionaţi în studiu, 67% au declarat că se simt inconfortabil, 23% că sunt într-o stare de nervozitate, iar 16% că nu se simt bine în propriile haine. Alţi respondenţi au afirmat că se simt obosiţi (21%) şi graşi (23%).

Stresul favorizează boala

Sindromul colonului iritabil este o afecţiune digestivă care se caracterizează prin dureri abdominale, balonare, tulburări ale tranzitului digestiv (constipaţie sau diaree). Factorii care îi favorizează apariţia sunt stresul cotidian, fumatul, consumul des de alcool, sedentarismul.

Pentru menţinerea sănătăţii digestive un rol important îl joacă alimentaţia. „Consumul de iaurturi probiotice are efecte dovedite”, a spus doctorul Bogdan Ioachim, reprezentat al companiei care a efectuat studiul.

Dacă scaunele sunt rapide, medicii le recomandă celor afectaţi să nu mănânce gras. „În cazul în care boala se manifestă prin constipaţii, sunt indicate alimente bogate în fibre vegetale”, spune internistul Cristian Gavrilă.

sursa EVZ.ro

turcii-sunt-deranjati-ca-le-am-atacat-rosiile-si-spun-le-tratam-chimic-conform-normeloradica

http://urbanviorel.ro/2008/08/20/liber-in-piete-pentru-rosiile-frankenstein/

http://urbanviorel.ro/category/alimentatie/

http://urbanviorel.ro/category/ansva/

http://urbanviorel.ro/category/agricultura-romaneasca-vai-de-mama-noastra/

„Fabricile de plante”, viitoare pieţe alimentare

Deşi mai degrabă par exponate pe rafturile unui magazin cu produse chimice, vegetalele crescute în fabricile de plante din Japonia ar putea asigura viitorul alimentar al omenirii. Într-un mediu foarte bine supravegheat şi extrem de steril, necontaminat de pămînt, insecte sau aer proaspăt, oamenii de ştiinţă japonezi au dezvoltat un nou mod de a creşte vegetale. Numite „fabrici de plante”, astfel de depozite au împînzit întreaga ţară şi sînt capabile să distribuie salată şi varză, dar şi alte plante cu frunze verzi, 24 de ore din 24, şapte zile pe săptămînă. Acest lucru este posibil datorită faptului că mediul în care cresc este în permanenţă controlat, de la lumină şi temperatură, la umiditate şi apă. Mai mult, chiar şi nivelul dioxidului de carbon poate fi modificat la un moment dat. Departe de a se murdări cu pămîntul noroios, producătorii acestor plante poartă mănuşi chirurgicale, măşti şi costume speciale. În cultivarea acestor plante nu sînt folosite pesticide. Cu toate acestea, deşi rezultatele sînt extrem de igienice, sînt departe de a se apropia de gustul real al vegetalelor. Tocmai de aceea „fabricile de plante”se adresează consumatorilor care pun siguranţa înaintea plăcerii gustului, scrie Daily Mail.

codex-alimentarius-un-dezastru-pentru-sanatatea-noastra-517556.html

Carnea,-fructele-si-legumele-

implementarea-codex-alimentariusmoartea-a-miliarde-de-oameni-billions-of-people-expected-to-die-under-current-codex-alimentarius-guidelines

Reclame
Published in: on 02/05/2010 at 12:22 PM  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://adevaruridinculise.wordpress.com/2010/05/02/sanatate-un-roman-din-doi-e-balonat/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: