Dovada sabotajului ordonat de UE impotriva legumelor si fructelor romanesti

Alimente pline de E-uri /chimicale

UE saboteaza economia nationala. Este un razboi in care se urmareste eliminarea legumelor si fructelor romanesti, si inlocuirea lor cu otravurile din import, sau a produselor OMG ori cele asociate Codex Alimentarius.

Ziarul ZIUA prezinta doua pasaje semnificative din scrisoarea DGC [ Directoratul General pentru Competitie ] catre romani: „Guvernul Romaniei s-a angajat formal si informal sa alinieze preturile din supermarketurile romanesti la cele din UE…Supermarketurile din Romania indeplinesc un rol sanitar-veterinar pentru ca nu permit accesul marfurilor romanesti necertificate calitativ in detrimentul marfurilor din tarile UE verificate in timp”.Sintagma „Guvernul s-a angajat informal” este cel putin dubioasa, sugerand ca Guvernul Nastase a facut UE promisiuni secrete, care nu sunt incluse in Tratatul de Aderare dintre Romania si UE.
Mai mult, scrisoarea cere alinierea preturilor din supermarketurile romanesti la cele europene. Adica, mai clar, scumpirea artificiala a marfurilor romanesti prin mijloace administrative, gen obligativitatea ambalajului in vid, pentru a nu le mai putea concura pe cele straine. Inutilitatea unor asemenea prevederi este demonstrata de ultimul control al ANSVA la supermarketuri, care a descoperit produse, in tipla si cu cod de bare, care erau expirate. Scrisoarea lui Kroes face aluzii si la eventuale masuri sanitar-veterinare impotriva marfurilor romanesti, care nu ar fi “certificate calitativ”.

De fapt, este o riposta a producatorilor straini la campaniile romanesti care promoveaza produsele locale ca fiind naturale, deci mai sanatoase pentru cumparatori.

Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa Senatorului : iulian.urban@gmail.com

Reclame
Published in: on 07/05/2010 at 7:56 PM  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://adevaruridinculise.wordpress.com/2010/05/07/dovada-sabotajului-ordonat-de-ue-impotriva-legumelor-si-fructelor-romanesti/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: