Oul chinezesc

Cine nu a auzit de Mike, Adidao, iBone si alte marci facute cunoscute de chinezi? Dar puţini se aşteaptă la cele ce urmează.

Chinezii au ajuns să falsifice ouă! În China există şcoli în acest sens, unde se ţin cursuri în toată regula pentru a falsifica produsele alimentare. Totul cu ajutorul unor componente chimice, forme şi cu îndemânare.

Rezultatul? Un ou aproape perfect, mai puţin efectul dezastruos pe care-l are asupra sănătăţii oamenilor. Oul poate fi prăjit fără probleme, doar numeroasele bule de aer îl pot da de gol. Ba chiar gustul unui ou fal este, se pare, mai bun decât al unuia real, datorită aromelor artificiale. De ce falsifică chinezii, mai nou, şi ouăle? Pentru bani, bineînţeles. Fabricarea unuia fals costă 0,50.55 Yuan/kg, în timp ce adevăratul produs costă la piaţă 5.6 Yuan/kg.

Ouale false se fac din carbonat de calciu, amidon, rasina, gelatina, alumina si alte produse chimice.

Pasul 1: Procurarea de materii prime
Folosind 7 tipuri de materiale chimice, a se vedea poza de mai jos

Pasul 2: Producerea de oua
Oul crud se formeaza in forma plina cam 2/3, se pun clorura de calciu, coloranti, oul incepe sa capete forma cunoscuta.


“Galbenusul de ou” se formeaza in matrita rotunda. Se foloseste “apa magica”, adica clorura de calciu.

Prin adaugarea unui pigment galben culoarea devine cea de galbenus de ou crud …

Pasul 3: Forma de ou
In matrita se pune alb brut de ou la nivel de 1/3, la fel ca prima turnare, galbenusul de ou se introduce la fel ca galustele in supa, totul se spala in apa magica, iar jumatatea de ou incepe incet sa se formeze. Forma de ou se lasa sa se usuce 1 ora, iar dupa spalarea cu apa este gata.

Pasul 4
Liniile de cuplare a jumatatilor de oua se estompeaza prin cufundare in parafina si carbonat de calciu, pentru formarea cojii in aceasta solutie, care se repeta de mai multe ori, pana cand coaja se intareste putin. Dupa clatirea in apa rece, linia de cuplare se estompeaza, iar in acest moment oul a capatat forma finala.

Coaja tare este formata prin imersarea lor in parafina, apoi se lasa la uscat.

Coaja artificiala de ou este foarte fragila si se sparge usor, dar cui ii pasa!

In timpul prajirii se formeaza multe bule mici, dar multi oameni nu remarca diferenta. Oul arata exact la fel, are gust mai bun decat cel adevarat, dar astfel creste statistica persoanelor cu toxiinfectii alimentare.

De ce se falsifica ouale?
Din cauza banilor. Costul oului fals e de doar 0.55 Yuan/kg, in timp ce ouale adevarate costa 5.6 Yuan/kg.

sursa: ouale-chinezesti-facute-de-mana-omului-au-ajuns-si-in-romania.html

Anunțuri
Published in: Fără categorie on 04/06/2010 at 2:30 PM  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://adevaruridinculise.wordpress.com/2010/06/04/atentieoua-chinezesti-au-intrat-inromania/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: