Stolojan : Alocaţia pentru copii trebuie acordată condiţionat

Alocaţia de stat pentru copii trebuie condiţionată de participarea la procesul de şcolarizare, de a face vaccinuri sau controale medicale anuale. Iată ce spune la RFI prim-vice-preşedintele PDL, Theodor Stolojan (audio).

Euro-deputatul democrat-liberal atrage atenţia că tendinţa mondială este ca orice formă de ajutor social să fie legată de anumite obligaţii ale beneficiarului.

„Va veni curând legea de restructurare a tuturor formelor de asistenţă socială. Ceea ce facem noi la ora actuală e total depăşit din punct de vedere conceptual. În lume, tendinţa e ca nici un ajutor social să nu mai fie acordat necondiţionat, de exemplu cum dăm noi alocaţia de stat pentru copii”, declară fostul prim-ministru.

În opinia lui Theodor Stolojan, concepţia actuală a statului român în ceea ce priveşte alocaţiile pentru copii este depăşită : „Curtea Constituţională a spus că nu e constituţional să legi alocaţia de stat de exemplu de participarea copilului la şcoală, care înseamnă investiţie pe termen lung în capitalul uman al României. Or această concepţie este depăşită, pentru că banii din alocaţia de stat pentru copii nu-i gestionează copilul, ci părinţii, deci condiţionalitatea e perfect justificată”.

„În cazul copiilor care sunt de vârstă şcolară trebuie legată de participarea la procesul şcolar, pentru toţi copiii trebuie să fie legată de obligaţia părinţilor de a-i duce la control medical anual, de a face vaccinuri. Astea sunt formulele prin care contribui la investiţii în capitalul uman pe termen lung. Nimeni nu mai acordă ajutoare sociale ca un drept general de neatins al individului. Nu. Individul trebuie să înţeleagă că trebuie să facă ceva, pentru a ieşi din situaţia de asistenţă socială şi pentru a-şi pregăti viitorul, în cazul unui copil. Deci noi suntem total depăşiţi în aceste concepte”, explică Theodor Stolojan.

Stolojan-Alocatia-pentru-copii-trebuie-acordata-conditionat.html

Reclame
Published in: on 17/06/2010 at 8:47 AM  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://adevaruridinculise.wordpress.com/2010/06/17/stolojan-alocatia-pentru-copii-trebuie-acordata-conditionat/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: