REFUZUL GUVERNARII DE A PREGATI UN PLAN ANTI-CRIZA


propunere-angela-merkel-statele-insolvente-isi-vor-pierde-suveranitatea-fiind-fortate-sa-accepte-o-guvernare-externa-care-le-va-decide-politica-economica

Datoria externa pe termen scurt a Romaniei a crescut in iulie cu 7,8% fata de luna precedenta, pana la un nivel de 17,04 miliarde de euro, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

Astfel, serviciul datoriei pe termen scurt a urcat in prima luna din semestrul al doilea la 12,3 miliarde de euro. In ceea ce priveste datoria externa pe termen mediu si lung, aceasta a scazut usor in iulie, cu 1% fata de luna precedenta, pana la 70,5 miliarde de euro, pe fondul reducerii datoriei publice directe si a datoriei private negarantata public, scrie Adevarul.

Datoria Romaniei catre Fondul Monetar International a crescut in iulie cu 8%, pana la 8,25 miliarde de euro, in conditiile in care la inceputul lunii boardul finantatorului extern a decis virarea celei de-a cincea transe din imprumut. Serviciul datoriei pe termen mediu si lung a ajuns in iulie la 7,8 miliarde de euro, in crestere cu 31,7% fata de luna precedenta.

Rata serviciului datoriei externe pe termen mediu si lung a fost 32,3% in perioada ianuarie-iulie 2010, comparativ cu 33,1% in anul 2009. Gradul de acoperire a fost 8,6 luni de importuri de bunuri si servicii la 31 iulie 2010, identic cu cel inregistrat la 31 decembrie 2009.

Romania a fost inclusa in topul celor 10 tari cele mai riscante din punct de vedere al datoriei externe, alaturi de Argentina, Ucraina, Islanda, Lituania, Dubai, Bulgaria, Letonia, Venezuela si Kazahstan.

Aceste tari au cel mai mare risc de incapacitate de plata dintr-un numar de 63 de Guverne care au imprumutat mari sume de bani, avertizeaza
Bloomberg.  Norvegia, Finlanda, Germania, Belgia, Elvetia, Japonia si Olanda au cel mai scazut risc de intrare in incapacitate de plata.

Desigur cu totii ati remarcat cum in campania electorala, cu toate ca criza deja incepuse si era cat se poate de vizibila in vest, partidele actualmente la guvernare n-aveau nici o frana in a face promisiuni, ba mai si minteau la modul ticalos ca mare lucru nu va fi. Apoi, spre surprinderea electoratului (neinformat de o mass-media ce nu se preocupa decat de circul mediatic si de prezentarea unei false lupte intre elementele decizionale ale partidelor) s-a format alianta cu cea mai mare majoritate parlamentara din ultimii 20 de ani.

Pentru cei informati nu era insa nimic intamplator, caci esicherul politic nu este decat o simpla unitate in diversitate. Au aceleasi interese si aceeasi stapani. De ce au renuntat la teatrul de pana atunci? Deoarece era necesara o guvernare cu o larga sustinere fatisa in parlament datorita nepopularelor decizii care urmau a fi luate.

Intre timp criza a navalit si la noi, insa guvernantii n-aveau nici o treaba in ceea ce priveste masurile anti-criza. O lalaiau cu bugetul si parca asteptau ceva … Iar acel ceva a venit si s-a numit imprumutul de la FMI si a fost prezentat ca o necesitate, ca o centura de siguranta, ca ceva pe care Romania se lupta sa-l obtina. Aceeasi minciuna insa ca si in cazul aderarii la UE, caci in fapt ELITELE camatariei mondiale l-au dorit, iar unii dintre politicieni au si recunoscut:

Adrian Nastase: Se fac presiuni din exteriorul tarii pentru realizarea acordului de imprumut cu FMI”

CINE SUNT FMI SI BANCA MONDIALA? Walther Rathenau, 24 decembrie 1921, Wiener Freie Presse:

„ Trei sute de oameni foarte apropiati intre ei ghideaza mereu destinele economice ale continentelor si tot ei decid cine le sunt succesorii „

ISTORICUL incepe cu ATLANTIC CHARTER: Aceasta adevarata fundatie pentru majoritatea tratatelor si organizatiilor internationale (inclusiv Natiunile Unite si cele financiare) de dupa cel de al doilea razboi mondial a fost schitata cu ocazia Atlantic Conference (nume de cod Riviera) la care au participat presedintele SUA Franklin D. Roosevelt si premierul britanic Winston Churchill (ambii masoni) insotiti de consilierii lor apropriati. Documentul final a fost redactat la 14 august 1941, intr-un moment in care SUA inca nu intrase in razboi. Interesant este ca in cadrul sau se specifica necesitatea unei “noi ordini mondiale”.

BRETTON WOODS: In timpul primelor trei saptamani ale lunii iulie 1944, la Bretton Woods, New Hampshire, SUA, 730 de delegati ai tuturor celor 44 de natiuni aliate s-au intrunit la Mount Washington Hotel pentru United Nations Monetary and Financial Conference ceea ce in mod curent se cunoaste de atunci a fi conferinta BRETTON WOODS. Cu aceasta ocazie s-au pus bazele International Bank for Reconstruction and Development (IBRD) (acum parte a World Bank Group) si FMI, organizatii ce au devenit operationale din 1945. Astfel, a fost impusa pentru fiecare stat aceeasi politica monetara. Sistemul a intrat insa in colaps in 1971 cand SUA a renuntat unilateral la convertibilitatea dolarului in aur, devenind de atunci o hartie tiparita.

BANCA MONDIALA:  A fost creata dupa ratificarea acordurilor din timpul conferintei Bretton Woods din iulie 1944, iar doi ani mai tarziu are loc prima actiune majora a ei, imprumutul de 250 milioane dolari catre Franta, folosibili pentru reconstructia post-razboi. Nu dupa foarte mult timp a inceput sa fie criticata deoarece folosea “scheme de dezvoltare” pentru anumite tari, care incurajau coruptia guvernelor lor in schimbul cedarii drepturilor de exploatare a zacamintelor strict catre anumite corporatii occidentale.

La 11 martie 1955 Banca anunta crearea Economic Development Institute cu finantare Rockefeller Foundation (in cadrul careia fundatia finantand si training-ul oficialilor straini)

In 1956 Banca Mondiala creaza International Finance Corporation iar in 1960 International Development Association (IDA), ambele foarte controversate, deoarece au fost folosite pentru ingradirea dezvoltarii economice independente si reale a tarilor din lumea a treia. IDA a jucat si un rol determinant in implementarea “Green Revolution“. Se cuvine a aminti aici ca Rockefeller Foundation a declansat si finantat aceasta “revolutie verde”, constand din reforme in agricultura pe plan mondial, introducandu-se noi tehnologii pentru cresterea productivitatii, hibridizari, modificari genetice. Deci daca sunteti bucurosi ca actualmente ardeiul gras este cat dovleacul iar ambele au gust a nimic, sa stiti cui sa-i multumiti.

Alte detalii importante din istoricul Bancii Mondiale si al celor ce o conduc oficial sau din umbra, gasiti in articolul:instrumente-ale-crearii-guvernului-mondial-partea-1-banca-mondiala

FMI: Alaturi de BANCA MONDIALA reprezinta principalele instrumente financiare prin care ELITELE coordoneaza directiile de dezvoltare ale tarilor mai sarace de pe mapamond, chiar daca acest lucru duce de cele mai multe ori la instaurarea unor dictaturi in lumea a treia. Termenul “dezvoltare” este insa folosit in mod gresit, nefast as putea spune, deoarece in fapt nu se constata vreo crestere reala a nivelului de trai, din contra, singurele “realizari” fiind cedarile resurselor respectivelor tari catre mega companiile internationale coordonate de catre respectivele ELITE.

FMI a fost creat in 1944 in cadrul conferintei BRETTON WOODS, insa organizarea sa a avut loc la 27 Decembrie 1945 cand primele 29 de state au semnat un acord.

In afara celor expuse mai sus, alte “realizari” ale fondului si ale Bancii Mondiale in tarile guvernate de dictaturi au fost cresteri uriase ale datoriilor acelor state. Iata mai jos o lista a acestor cresteri:

Argentina, 1976-1983, de la 9,3 la 48,9, o crestere de 39,6 miliarde dolari, Bolivia, 1962-1980, 0-2,7, crestere 2,7.,Brazilia, 1964-1984, 5,1-105,1, crestere 100, Chile, 1973-1989, 5,2-18, crestere 12,8, El Salvador, 1979-1994, 0.9-2,2, crestere 1,3, Etiopia, 1977-1991, 0,5-4,2, crestere 3,7, Haiti, 1971-1986, 0-0,7, crestere 0,7, Indonezia, 1967-1998, 3-129, crestere 126, Kenya, 1979-2002, 2,7-6,9, crestere 4,2, Liberia, 1979-1990, 0,6-1,9, crestere 1,3, Malawi, 1964-1994, 0,1-2, crestere 1,9, Nigeria, 1984-1998, 17,8-31,4, crestere 13,6, Paraguay, 1954-1989, 0,1-2,4, crestere 2,3, Filipine, 1965-1986, 1,5-28,3, crestere 26,8, Somalia, 1969-1991, 0-2,4, crestere 2,4, Sudan, 1969-2009, 0,3-17, crestere 16,7, Tailanda, 1950-1983, 0-13,9, crestere 13,9., Zair, 1965-1997, 0,3-12,8, crestere 12,5.

Observam cresteri relativ mici, de cateva miliarde, dar in tari atat de amarate ca nici nu puteau fi jecmanite mai mult. De mentionat insa ca in cazul lor, au pornit de la datorii foarte mici sau chiar zero, iar situatia lor actuala este uneori dramatica, cum ar fi de exemplu in Haiti unde hrana de baza a multor cetateni a ajuns a fi un soi de biscuiti pe baza de … lut. In schimb, state bogate in resurse naturale, care teoretic nu aveau nici un motiv sa fie datoare, au datorii enorme.

Urmariti va rog la Instrumente ale crearii GUVERNULUI MONDIAL (partea 2): FMI (Fondul Mondial International) un documentar din 2001 intitulat Life and Debt in care se examineaza situatia economica si sociala din Jamaica, urmare a impactului pe care l-au avut politicile de globalizare ale FMI si Bancii Mondiale asupra acestei tari.

MOTIVELE REALE ALE ACORDULUI DE IMPRUMUT CU FMI

Dupa cum spuneam la inceputul articolului, nu-i cred pe camatarii planetari cand spun ca va fi bine cu acest imprumut. Trebuie inteles ca cei ce ne dau aceste asigurari sunt aceeasi care fac declaratii de tipul:

presedintele-bancii-mondiale-evreul-robert-zoellick-%E2%80%9Cce-i-mai-rau-va-urma-de-acum-incolo%E2%80%9D

Directorul FMI, evreul Dominique Strauss-Kahn: “Situatia economiei mondiale este cumplita, exista riscul tulburarilor sociale si chiar al razboiului”

Iar in tarile din est care au facut deja imprumuturi de la aceste institutii (dupa declansarea crizei) situatia este dramatica in comparatie cu cea actuala a Romaniei si nimic din promisiunie ce le-au fost facute si lor nu s-a realizat. De ce deci s-au trezit camatarii sa ofere “ajutorul”? Pentru a putea intelege mai bine este necesar sa cititi articolul:

%E2%80%A2criza-financiara-din-sua-etapa-principala-in-edificarea-noii-ordini-mondiale

Veti constata astfel ca ELITELE de care aminteste   articolul de fata sunt aceleasi care au declansat voit mega criza actuala si totul cu un singur scop: prezentarea tot de catre ei a “solutiei” GUVERN MONDIAL al NOII ORDINI MONDIALE, singurul in masura sa asigure pacea si stabilitatea. Binecunoscutul cip, nr fiareii 666 se intrevede ca posibilitate de control a omenirii.

Tarile  care vor fi cipate vor fi cele care nu isi pot plati datoria externa, situatie creata datorita caciulirii neconditionata a guvernantilor si setei lor de inavutire cat mai rapida.

Tot omul isi doreste bunastare, dar o lege nescrisa a firii spune ca nu trebuie sa-ti cladesti fericirea pe cadavrele celorlalti.

Pentru a putea prezenta o solutie atat de radicala este nevoie si de o problema majora si astfel ei nu se limiteaza doar la o criza economica, ci vor declansa curand un cumul de crize: mari miscari de strada, foamete, cumplit razboi. Aici este una din problemele “rezolvate” de acest imprumut: mari miscari de strada si veti vedea ca daca se va semna, nici nu vor apuca banii sa vina, ca conditiile impuse de camatari pentru realizarea imprumutului vor determina actiuni ale guvernului de natura sa provoace proteste ample. In acel moment va intra in scena cine trebuie: ANARHISTII, iar dupa aceea lucrurile vor decurge dupa plan … Cititi va rog si articolul:

Un pericol iminent: un-pericol-iminent-anarhismul-%E2%80%9Calternativa-anti-sistem%E2%80%9D-creata-si-coordonata-de-elite-pentru-motivarea-statului-politienesc

bibliografie: sursa  saccsiv

Reclame
Published in: on 17/09/2010 at 7:38 PM  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://adevaruridinculise.wordpress.com/2010/09/17/refuzul-guvernarii-de-a-pregatii-un-plan-anti-criza/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: