Iaurturile probiotice

Putina lume stie ce mananca. Si mai putina lume citeste ambalajul la ceea ce mananca. iar si mai putina lume are notiuni de microbiologie.

Iaurturile probiotice – inventia concernelor americane ,contin bacterii care nu au fost folosite inainte niciodata in alimentatie. Una din aceste bacterii este specia „Bifidobacterium bifidum” Aceste bacterii se gasesc de fapt de obicei in flora vaginala, in rect si in tractul uro-genital, in excremente de porci si alte animale. Aceste bacterii nu sunt prezente in mod normal niciodata in intestinele subtiri, in stomac sau in gura, in afara cazului cand omul a facut contact direct cu cele de mai sus.

Aceste bacterii bifide nu supravietuiesc ,de  regula acidului din stomac, atunci cand sunt ingurgitate, pentru a nu perclita flora din intestine, in special din cel subtire.

Concernele multinationale nu numai ca ni le-au introdus in iaurturi, insa mai le-au si modificat genetic, ca sa supravietuisca acidului din stomac. De aici se vede si reavointa si perversitatea celor care le-au destinat pentru consumul inconstient al umanitatii moderne.

Prin intermediul iaurtului „probiotic” folosit ca un cal troian microbiologic aceste bacterii vaginale si fecale modificate genetic ajung in intestinul subtire al omului. Si acest lucru duce automat la tot felul de probleme ulterioare, caci prin ele se schimba automat flora naturala intestinala, care este inlocuita cu o flora tipic vaginala.

Danone & Co va creeaza deci, un fel de flora vaginala in intestine, ceva contrar naturii umane si cu efecte nocive pt. sanatate.

Cunoscutul specialist in technica alimentara Udo Pollmer, care apare des la televiziunea germana ca specialist in domeniu pe teme de alimentatie, a facut cunoscut acest fapt in una din cartile sale. Insa cui ii pasa, prea putini stiu .

La televizor el insa nu poate vorbi de asa ceva si nici nu este intrebat. Nu-i de mirare la cat se castiga cu reclama la iaurturile probiotice de catre posturile de televiziune. Cum sa-ti alungi clientii ?

Citatul din carte cu privire la acest truc si dauna aduse de consumul de probiotice este aici in limba germana (pt. cine stie germana).

http://www.wahrheitssuche.org/probiotische-bakterien.html

„Bacteriile profane de iaurt, insa nu au obiceiul sa se lipeasca peretii intestinelor, caci ele traiesc din lapte proaspat si nu din materie deja digerata. Pe de alta parte bacteriile probiotice nu sunt in stare sa faca lapte gros, caci aceasta sarcina o au bacteriile lactoacide. De aceea „pretioasele” bacterii (probiotice) se adauga ulterior, in iaurtul deja fermentat.” (Udo Polmmer)

Bacterii din fecale, din secretii vaginale sau din bacterii ,care au fost izolate de  la pacienti, bacterii care dupa microbiologul alimentar Prof. Michael Teuber reprezinta noi specii. Sunt bacterii la care lucreaza si tehnologii genetici, bacterii care provin din fecale de porc sau din intestine de sobolani si a caror specie nici nu este definita clar si care au fost testate fara scrupule si la sugari. Aici trebuie specificat ca bacteriile bifide pot fi si patogene, asa cum avertizeaza specialistul elvetian. Une bacterii bifide pot provoca carii si chiar meningita” (Udo Polmmer).  Deci aceste bacterii nici macar nu pot produce iaurt din lapte! Ele sunt amestecate in iaurt dupa ce acesta a fermentat.

Consumul produselor probiotice, poate sa afecteze flora intestinala.
Pentru microbiologi acest lucru nu este o surpriza. La urma urmei nici o bacterie nu are chef sa se lupte cu alti patogeni. Bacteriile se cearta mai degraba cu rudelele lor, care au aceleasi preferinte alimentare la trocul cu mancare.

Si intr-adevar, indicii despre efectul nociv al produselor probiotice nu lipsesc. In anul 2000 presa germana scria „iaurturile probiotice pot periclita viata”. Cauza acestor scandaluri a fost un congres medicinal din Birmingham,unde imunologul vienez Dr. Wolfgang Graninger a prezentat rezultatele cercetarilor sale . Conform acestora, iaurturile probiotice pot duce la persoanele cu sistemul imunitar slabit la boli periculoase ca meningita, penumonie sau septicemie. La acest congres a fost prezentat cazul unui diabetic mai in varsta, care a facut de la consumul de probiotice, un abces la ficat si care a putut fi salvat doar prin operatie.

Seful spitalului vienez, Dr. Elisabeth Pittermann a scos dupa aceasta intamplare iaurturile probiotice din menu-ul spitalului. Firma Scheitz din Andechs care produce iaurturi ecologice a eliminat bacteriile probiotice din lista de ingrediente.

Cine vinde cu placere produse care contin bacterii, care atunci cand sunt gasite de specialistii in igiena reprezinta o dovada de  contaminare fecala? (Udo Polmmer)

Problema si mai mare este ca de la introducerea „proboticelor” concernele au convins, incetul cu incetul, ori prin persuasivitatea tipic americana,ori prin pretul mai ieftin al culturilor acestea, cam toti producatorii de iaurturi – indiferent ca este probiotic sau nu – sa foloseasca tot aceste bacterii nocive la preparat iaurtul – asa ca este greu de gasit inca un iaurt natural facut cu bacterii traditionale. Bacteriile traditionale folosite la facut iaurtul proveneau inainte de la vitel sau vaca. Dupa Pollmer ele se numesc Streptococcus thermophilus si Lactobacillus bulgaricus.

In Germania este acum foarte greu de gasit un iaurt, care sa nu aiba culturi bifide. Cu alte cuvine este greu de gasit un iaurt, care nu este produs din bacterii vaginale si fecale. Mancam caca…fara sa stim, fiindca ii credem orbeste pe cei care fac reclama la TV.

In Google este, intre timp, extrem de greu de gasit un articol din care sa reiasa, evident ceea ce acum cateva decenii era bine cunoscut despre aceste bacterii, insa daca cititi carti mai vechi sau cautati cu grija, puteti vedea ca aceste bacterii nu au nimic de-a face nici cu iaurtul, nici cu intestinele si ca fac cu adevarat parte din flora altor organe. Toate articolele noi despre aceste bacterii mint cu nerusinare sau au preluat minciuna de la altii.

http://www.iherb.com/renew-life-ultimate-flora-vaginal-support-30-capsules-ice/13115?at=0 3115?at=0

Anunțuri
Published in: on 01/10/2010 at 6:49 AM  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://adevaruridinculise.wordpress.com/2010/10/01/iaurturile-probiotice/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: