Scopul distrugerii agriculturii romanesti

Tabără introduce soia modificată genetic în alimentaţia românilor fara sa le ceara parerea. Asa se poarta de la un timp, polticienii hotarasc pentru noi si pe noi nu ne mai intereseaza ce fac ei. Asta le convine de minune lor, Unde e mai bine la furat ? In satul fara caini ,unde toti dorm” blana”, si chiar daca cineva aude ceva se intoarce  pe partea cealalta. Avem experienta in domeniu: ” Dormi linistit, FNI lucreaza pentru tine”

Ca sa primim bani de la Uniune pentru agricultura si sa facem „bani buni”, unii politicieni , ca Tabara, se tot gandesc cum sa transforme terenurile agricole ale Romaniei in terenuri care sa furnizeze culturi modificate genetic pentru intreaga Europa.

De ce sa manance oamenii pe planeta bio? (pentru asta nu s-ar zbate), sa manance produsele unor minti bolnave. Pe el doar aplicarea proiectul, cat mai rapid cu putinta, il intereseaza. Dar cum de exista doar o singura opotiune? Unde sunt si glasurile celor care vor cultiva , care vor consuma, ale doctorilor in medicina si agricultura. De ce nu se zbate nimeni sa avem in tara agricultura bio? Sa dam Europei ceva bun si altii sa ne urmeze exemplul.

Wikileaks: Tabără introduce soia modificată genetic în alimentaţia românilor

O telegramă Wikileaks arată că Valeriu Tabără face jocurile marilor corporaţii americane, care vor să pătrundă pe piaţa din Europa. Americanii se declară fani înrăiţi ai organismelor modificate genetic. Tocmai de aceea l-au desemnat drept principalul avocat în campania prin care încercau să ne convingă de calităţile acestor organisme modificate genetic.

„Valeriu Tabără este unul dintre cei mai sinceri şi influenţi susţinători ai organismelor modificate genetic” se arată în telegrama trimisă la 18 ianuarie 2005, semnată de Thomas Delare, adjunctul ambasadorului Jack Dyer Crouch.

SUA şi-au ales bine şi momentul şi omul. În 2005, România se pregătea de aderarea la UE, iar legislaţie era permisivă. Valeriu Tabără era vicepreşedinte al Comisiei de agricultură din Camera Deputaţilor, iar misiunea lui era să ne convingă să cultivăm organisme modificate genetic. În planul americanilor rolul României era acela de rampă de lansare a organismelor modificate genetic către Ocdcident.

„Obiectivul ambasadei este să ajute România să intre în UE cu o industrie biotehnologică puternic dezvoltată, precum şi cu o populaţie educată care să înţeleagă meritele biotehnologiei” se mai scrie în telegrama menționată mai sus.

Între timp, Valeriu Tabără a ajuns ministru al agriculturii. Şi acum crede în organismele modificate genetic.

Tocmai sănătatea consumatorilor a convins Uniunea să interzică cultivarea plantelor modificate genetic şi a reglementat felul în care produsele care conţin astfel de organisme sunt scoase la vânzare. Reguli ignorate în România.

Legislația spune că produsele care conțin organisme modificate genetic trebuie să aibă o etichetă specială, astfel încât, clientul să știe când cumpără ceva natural sau artificial. De la teorie la practică e cale lungă. Deocamdată, aceste produse stau pe aceleași rafturi chiar și cu produsele naturale. Iar dezinteresul autorităţilor îi afectează direct pe clienţi. Ultimele studii efectuate pe şoarecii de laborator arată că organismele modificate genetic produc malformaţii grave ale ficatului şi rinichilor. Studiile sunt însă contestate de marile corporaţii care produc astfel de organisme, anunță Antena 3.

Reclame
Published in: Fără categorie on 03/04/2011 at 6:53 PM  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://adevaruridinculise.wordpress.com/2011/04/03/k-3/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: