Mesajul ascuns al videoclipului «Alejandro» al lui Lady Gaga: respingerea spiritualității, satanism, stat polițienesc

content.aspx?lang=RO&item=6647

Videoclipul„Alejandro” a lui Lady Gaga, a fost realizat de Steven Klein, un fotograf celebru deja în lumea modei, care a lucrat şi cu Calvin Klein, Alexandre McQueen, Madonna, Nike şi mulţi alţii. Stilul său fotografic exploatează cel mai adesea teme ale homosexualităţii.

Videoclipul începe cu o procesiune funerară. Gaga poartă un voal negru şi ţine în mîini pe o pernă „Inima sfântă”, inima sângerândă a lui Dumnezeu pentru umanitate. Ceva este mort în interiorul lui Gaga şi aceasta este, se pare, iubirea ei pentru Alejandro.
Dar cine este Alejandro? Un tip gay cu care ea nu poate să fie, un om pe care ea îl înşeală cu Roberto sau Fernando? Tot ce-i posibil, melodia nu este foarte clară în această direcţie.
Imaginile acestui videoclip spun însă privitorului că Alejandro poate să vină de la ceva mult mai profund.
Într-o scenă ulterioară Gaga este întinsă pe jos, fiind îmbrăcată într-un costum de călugăriţă din latex roşu şi ţinând în mână un rozariu.
Uitându-se la cer, ea spune: „Opreşte-te, te rog, doar dă-mi drumul.” Ulterior ea îşi ridică mâinile către cer exact când spune „Alejandro”.
În acest context putem spune că Alejandro ar putea foarte bine să fie chiar Dumnezeu, în piesa lui Gaga.
Ea îşi ascunde adevărata dragoste,
În buzunarul său,
Ea are un halou în jurul degetului,
În jurul lui
.”
Haloul din jurul degetului este un inel de nuntă şi Alejandro are acest halou în jurul lui, ceea ce semnifică faptul că el este considerat sfânt. Inelul de nuntă reprezintă uniunea lui Gaga cu Dumnezeu prin intermediul religiei, dar ei îi este acum ruşine de această uniune. Ea îşi ascunde inelul în buzunar. De ce face ea referire la Fernando şi Roberto la un anumit moment dat? Se referă ea cumva la triplul aspect al lui Dumnezeu, Sfânta Treime?
Conceptul de respingere este aplicat deci lui Dumnezeu, care nu pare să satisfacă „nevoile spirituale” ale lui Gaga. Ea apoi decide să caute egalitatea cu Dumnezeu, îmbrăţisând un nou tip de pseudo-spiritualitate. Se pare că măicuţa devine o preoteasă luciferică.

Preoteasa luciferică îşi ascunde un ochi, semn că este controlată de iluminaţi şi că le este loială.

Crucea inversată

Roba lui Gaga are desenate pe ea mai multe cruci inversate. Acest aspect este foarte semnificativ în limbajul simbolic. Crucea este un simbol al religiei creştine şi reprezintă sacrificiul şi învierea lui Iisus Hristos. În creştinism crucea întoarsă invers mai este cunoscută ca şi crucea Sf. Petru, în onoarea lui Simon Petru, care a cerut să fie crucificat invers, deoarece nu se simţea demn să moară în acelaşi mod ca şi Iisus Hristos.

Cu toate acestea, în cercurile necreştine crucea inversată reprezintă pervertirea şi desacralizarea a ceea ce ea semnifică de fapt. Din acest motiv simbolurile inversate sunt folosite în magia neagră şi în satanism.
Manly P. Hall, arată în cartea sa „Învăţăturile secrete ale tuturor timpurilor” că: „În simbolism, o imagine inversată întotdeauna semnifică o forţă pervertită. Magia neagră nu este o artă fundamentală, este de fapt lipsa oricărei arte. De aceea ea nu are simboluri proprii. Ea preia semnele emblematice ale magiei albe şi, inversându-le, răsturnându-le, le face să semnifice exact contrariul”.
Cruce inversată şi pentagrama inversată ca simboluri satanice
Crucea inversată imprimată pe roba lui Lady Gaga în zona pelviană, devine un simbol falic, ce iese în evidenţă şi se uneşte cu organele genitale feminine, sugerând unirea energiilor polar opuse şi realizarea unei pseudo-androginităţi.
Rozariul este un set de mărgele folosit în tradiţia catolică pentru meditaţie şi rugăciune. Înghiţindu-l, Gaga încorporează în ea un simbol al devoţiunii religioase, ceea ce este pe de o parte şocant şi astfel atrage atenţia mass-mediei şi pe de altă parte simbolizează totodată căutarea lui Gaga de a obţine egalitatea cu Dumnezeu. Avem aici de a face cu o reprezentare simbolică a modului de acţiune al luciferianismului sau satanismului. Lucifer este considerat a fi principiul activ către această stare de egalitate cu Dumnezeu şi cel care a adus oamenilor „lumina” – jalnică şi patetică confuzie, cu care cei lipsiţi de maturitate şi discernământ spiritual se păcălesc amarnic.

Într-o altă scenă Lady Gaga face semnul benedicţiei şi al binecuvântării, un gest care este rezervat în catolicism doar celor care sunt consideraţi sfinţi.

Imaginile de stat poliţienesc

Aşa-zisa „transformare spirituală” a lui Gaga are loc într-un cadru întunecos, opresiv şi militar. Această ambianţă care tinde să devină un laitmotiv în videoclipurile din această perioadă, bombardează publicul cu imagini opresive şi militare, împănate cu sexualitate în ideea de a-l desensibiliza şi de a crea asocieri subconştiente pozitive cu conceptul de stat poliţienesc.
În decursul întregului videoclip vedem în planul secundar un ecran imens pe care se derulează scene de frământare socială, clădiri în flăcări şi poliţie militară alergând de jur împrejur, care plasează privitorul într-o ambianţă tensionantă şi opresivă.

Videoclipul începe cu oameni mărşăluind în ritmuri militare, unii dintre ei având capetele acoperite, probabil sugerând că acei oameni sunt, din anumite motive, prizonieri. De asemenea, se poate observa că modul în care se proiectează umbra picioarelor acestor dansatori pe podeaua pe care mărşăluiesc, face să pară că ei au copite în loc de tălpi. Unul dintre oameni este în interiorul unei forme piramidale, în timp ce altul ţine o hexagramă, ca un semn distinct al prizonierilor.

Gaga este prezentată apoi într-o poziţie de putere, purtând o coroană neagră – simbol folosit de iluminaţi, uitându-se la prizonierii care interpretează pentru ea.
„Regina Neagră” îşi îndepărtează una dintre lentilele ochelarilor făcând astfel semnul iluminaţilor, al ochiului atoatevăzător, şi revelând adevărata natură a puterii sale.

Din nou ochiul acoperit sugerând natura forţei opresive
Există scene în care Gaga poartă un sutien cu mitraliere, pentru a determina privitorul să asocieze sexualitatea cu opresiunea politică. Dansatorii din planul secund sunt îmbrăcaţi în uniforme din perioada dictaturilor lui Hitler, Stalin, Mussolini şi Franco. Totul pare să sugereze că opresiunea politică este sexi. Dar nu este aşa, orice om cu bun simţ va realiza imediat aceasta.
Sclavi spălaţi pe creier?

Într-o scenă simbolică, apare un soldat agăţat cu sfori ca o marionetă. El nu este în măsură să îşi controleze propriile mişcări, dar într-o mână ţine o armă plasată exact în dreptul zonelor sale intime (pentru a sugera un fel de sexualizare a armelor). Soldatul priveşte în gol, având expresia confuză a unui sclav spălat pe creier.

În ceea ce pare a fi un lagăr de concentrare, Gaga apare cu un homosexual legat de pat pe care îl violează într-un fel de reiterare şi reîntronare a abuzurilor rituale.
În finalul videoclipului Gaga este şi ea legată cu sfori, arătând că ea însăşi este controlată, în conformitate cu planul diabolic de dezumanizare al iluminaţilor.
În concluzie

Videoclipul „Alejandro” este foarte complex şi plin de simboluri şi poate da naştere la numeroase interpretări, în funcţie de cunoştinţele şi punctul de vedere al privitorului. Sunt totuşi şi părţi ale videoclipului în care simbolismul este clar şi concis, nelăsând loc îndoielilor cu privire la mesajul ce se vrea comunicat. Pe parcursul videoclipului, Gaga trece printr-o amplă metamorfoză, respingând mai întâi credinţa creştină, prin desacralizarea simbolurilor, şi îmbrăţişând apoi un nou tip de pseudo-spiritualitate luciferică.
Videoclipuri ca acesta, luate drept referinţă în prezent, pot însămânţa în conştiinţa colectivă un set specific de simboluri şi valori inversate care se vrea să devină în timp „parte a culturii noastre”. În direcţia aceasta, diverse figuri charismatice care sunt admirate de public sunt folosite cu viclenie pentru a face aceste mesaje diabolice cool şi trendy.
Fanii muzicii pop au fost supuşi la o adevărată secetă din punct de vedere creativ în ultimii ani, devenind astfel disperaţi după o nouă prezenţă excentrică şi iconică. În aceste condiţii apare în peisaj Lady Gaga, uşor distanţată de restul muzicii noi, care este plictisitor de tipică, fiind de asemenea anunţată profetic cu surle şi trâmbiţe ca noua „prinţesă pop”. Bineînţeles că domnişoara Gaga aduce cu ea şi toată agenda iluminaţilor şi le trânteşte în faţă fanilor toate simbolurile prin care lumea este manipulată.
Sunt convinsă că mulţi dintre cei care citesc acest articol au avut sentimentul că ceva este în neregulă cu prestaţia acestei Lady Gaga, dar totuşi au continuat să-i asculte melodiile. Fanii probabil îşi spun: „ei bine, nu este nimic altceva de ascultat…” şi acesta este de fapt secretul şi păcăleala (pe care se mizează) care se ascunde în spatele monopolului mediatic.
Este metamorfozarea lui Gaga o reprezentare a transformării ce se produce actualmente la scară planetară?
Sunt membrii elitei iluminaţilor francmasoni cei care urmăresc să devină parte a religiilor obişnuite, revelând adevărul lor luciferic şi oferindu-l cu dărnicie publicului?
Va reuşi Noua Ordine Mondială să târască religiile tradiţionale în praf şi să facă marile mase să îmbrăţişeze noul tip de pseudo-spiritualitate?
Depinde doar de noi ca toate acestea să nu se petreacă!
 sursa :yoga esoteric
Reclame
Published in: on 15/04/2011 at 4:58 PM  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://adevaruridinculise.wordpress.com/2011/04/15/k/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: