O poveste emotionanta de Craciun!

Cainii si caii, au fost si vor ramane animalele cele mai apropiate omului . Sa le dam o sansa.

Peste 200 de euro pe hârtie, pentru eutanasierea unui câine în România

ONG-urile europene protestează faţă de eutanasierea câinilor vagabonzi în România. În acest timp, în „ţara morţii“, aşa cum au numit-o demonstrantii din Berlin, se aşteaptă votarea proiectului de lege, care ar putea permite uciderea în masă a maidanezilor.

La 19 aprilie, ar fi fost planificat la Camerei Deputaţilor votul proiectului de lege privind situaţia câinilor vagabonzi în România. În timp ce atât în Bucureşti, cât şi în vestul Europei au loc nenumărate demonstraţii împotriva brutalităţii faţă de maidanezii din România, legea ar putea permite eutanasierea câinior fără stăpân, care nu sunt adoptaţi timp de 30 de zile.

Iubitorii de animale au ieşit în stradă la Berlin, Bucureşti, sau Paris, în ultimele săptămâni, cerând neadoptarea acestei legi şi respectarea drepturilor animalelor, conform normelor europene. În capitala Germaniei, România a fost numită “Land des Todes” (“ţara morţii”) de către cei peste 150 de protestatari, care s-au adunat în faţa Ambasadei României la Berlin şi a Bundestag-ului.

Uciderea câinilor nu e o soluţie

NGO-urile spun însă că eutanasierea nu reprezintă nicidecum o soluţie viabilă pentru diminuarea numărului de câini vagabonzi. Rezolvarea problemei stă în îngrijirea câinilor şi în controlul reproducerii lor, pe termen lung.

“Vier Pfoten”, o organizaţie internaţională de protecţie a animalelor, cu sediul central la Viena, a asigurat în ultimii zece ani castrarea a peste 70 000 de câini fără stăpân, din România. Printr-un vot pozitiv s-ar legifera de fapt uciderea în masă a acestor animale, a declarat pentru Deutsche Welle Ioana Dungler, director al Departamentului de proiecte internaţionale, din cadrul organizatiei:

“Oamenilor li se spune că e o lege care va rezolva problema câinilor fără stăpân şi că va lăsa la latitudinea primăriilor, să găsească soluţia potrivită. Dar de fapt, se legiferează omorârea în masă a acestor animale, fără a se lua măsurile de prevenire a cruzimii, şi aşa mai departe.”

Rezolvarea problemei maidanezilor stă în îngrijirea câinilor şi în controlul reproducerii lorRezolvarea problemei maidanezilor stă în îngrijirea câinilor şi în controlul reproducerii lor

În Bucureşti îşi duc traiul pe străzi în jur de 40 000 de câini comunitari, conform statisticilor oferite de unele NGO-uri. Teama locuitorilor de a nu fi atacaţi e deseoori justificata. Din păcate însă, nu mulţi români înţeleg că animalele sunt fiinţe care au dreptul la o viaţă cel puţin normală.

Omorâţi pe banii contribuabililor

“Teama faţă de câinii fără stăpân e la acelaşi nivel cu teama de câini în general”, spune Ioana Dungler. “Foarte mulţi oameni se tem de câini, indiferent dacă au lesă, botniţă, sau că sunt fără stăpân. În Bucureşti şi în alte oraşe din România, mulţi dintre aceşti câini au nume, persoane care îi protejează. Poate să pară paradoxal, dar primii care nu doresc să vadă câini pe stradă sunt iubitorii de animale. Nu se doreşte ca ei să fie pe stradă şi să se înmulţească la nesfârşit”.

Membrii Parlamentului European şi Vicepreşedintele Grupului pentru Bunăstarea şi Conservarea Animalelor, Elisabeth Jeggle, au făcut de asemenea un apel la salvarea vieţilor câinilor comunitari în România. Soarta lor rămâne însă nimic altceva decât un instrument politic şi o sursă de bani pentru administraţiile locale, a mai precizat reprezentanta “Vier Pfoten”.

“Felul în care oamenii pot fi sensibilizaţi este nu numai aspectul uman, relaţia om- câine, ci şi cel material, economic. Pentru că de ani de zile, se omoară în România animale pe banii contribuabililor. Românii nu au ocazia să vadă cifrele vehiculate de unele primării pentru eutanasiere. De exemplu Braşovul- 200 de euro pentru o eutanasie. Slatina, un oraş care nu are străzi asfaltate şi se confruntă cu multe alte probleme- 218 euro pentru eutanasierea unui câine. Aceste preţuri ascund cu totul altceva decât dorinţa de a rezolva problema. Din păcate, cetăţenii nu au acces la aceste informaţii.”

În plenul Camerei Deputaţilor s-a amânat până după Paşti votul proiectului de lege, privind situaţia câinilor comunitari.

Suntem minţiţi cu neruşinare!
Toţi banii din aşa-zisele eutanasieri, de fapt ucideri pline de cruzime, utilizând „forţă de muncă” ieftină (romi, medici şi tehnicieni veterinari lipsiţi de scrupule etc., care ucid pentru sume derizorii) toţi aceşti bani intră, de fapt, în campaniile electorale. Dealtfel, ce poate ieşi bun din politica clădită pe crimă? În urma campaniilor însângerate alegem şi ne alegem mereu cu „personulităţi” care ne afundă ţara în prăpastie. Aceste ucideri pe ei nu îi costă nimic… decît sufletul!  Şi la ce te poţi aştepta din partea cuiva care îşi vinde sufletul şi îşi plăteşte cariera şi campaniile electorale cu sângele unor făpturi nevinovate?
Este foarte important să luăm atitudine
Legea pe care PDL o vrea cu atâta înverşunare votată le va acorda primarilor dreptul (şic!) de a ne interzice să iubim şi să hrănim animalele de pe stradă şi dreptul ca ei să le omoare cu banii noştri. Vom ajunge să plătim pentru crimă. În plus, dacă vom hrăni un animal de pe stradă, vom fi amendaţi cu sume între 2000-5000 de lei!
Vom putea oare trăi tot restul vieţii gândindu-ne că puteam face ceva, dar, din pricina indiferenţei noastre, animalele de pe stradă au ajuns  să fie ucise cu cruzime sau să moară de foame şi de sete, sub ochii noştri împietriţi, pe stradă şi în lagărele de tip „european”, unde, după ce ni se vor lua din buzunar banii pentru plata cipurilor şi a tratamentelor şi întreţinerii timp de o lună, ele de fapt vor fi ucise cu bestialitate la o zi sau două după ce au fost aduse în „adăpost”, cu topoare, sape, pietre, cu injecţii cu benzină, var sau detergent sau prin alte metode oribile!
Suntem constant minţiţi de către autorităţi în privinţa modului în care au loc aşa zisele eutanasieri! Câinii din „adăposturi”, de fapt iaduri în care animalele sunt ţinute în mizerie, flămânde şi însetate, ajung să se sfâşie între ele de foame; fără să fie ţinute nici măcar o lună, sunt ucise cu bestialitate, iar banii încasaţi pentru toate aceste acţiuni sunt băgaţi în buzunare sau în campaniile electorale!
„Deputatul PNL Cristian Adomniţei spune însă că aceasta este „o afacere de partid” cu Protan, firma de neutralizare a cadavrelor de animale. „PDL are nevoie de câini morţi ca să facă rost de bani. Este o afacere cu Protan, care percepe de la administraţiile locale  0,5 euro per kilogram de animal pentru ardere, media fiind stabilită la 29,5 kg pentru fiecare câine, ceea ce este foarte mult, întrucât un câine comunitar nu cîntăreşte atât. E loc de învârteală pentru primarii PDL. Ar însemna să plătească aceşti bani pentru incinerare, deşi plătesc şi sterilizarea anterioară a aceloraşi animale, cât sunt încă în viaţă. În plus, programul de vizite la adăposturile de animale pentru recuperarea sau adoptarea lor în cele 30 de zile de graţie, este restrictiv: de la ora 11:00 la ora 13:00. Niciun om cu serviciu nu se poate duce la aceste ore să adopte un animal”, a declarat Adomniţei pentru Jurnalul Naţional.”(http://vladcelgroaznic.wordpress.com/2011/09/17/afacerea-macelaririi-cainilor-din-romania-cea-mai-murdara-si-oribila-manevra-a-mafiei-basiste/) 
Asociaţiile pentru protecţia animalelor denunţă practica şi susţin că este un fel de asociere în delincvenţă, cu împărţirea profitului între politicieni şi partenerii lor comerciali”, scrie ziarul italian Il Fatto Quotidiano.
Măcelul de la Botoşani vorbeşte de la sine:
http://www.adevarul.ro/locale/botosani/
Macel_la_padocul_din_Botosani-_
zeci_de_maidanezi_au_fost_omorati_
0_478752237.html
Suntem constant minţiţi de către autorităţi! Ei fac afaceri de milioane de euro pe spatele indiferenţei noastre! Dacă animalele ar fi sterilizate şi întoarse în teritoriu (unde iubitorii de animale au grijă de ele în comun şi nu mai este nevoie să se cheltuiască bani pentru construirea lagărelor şi pentru întreţinere), în maxim 6 ani câinii ar dispărea de pe străzi. Toate ţările civilizate au făcut la fel. Se ştie acest lucru.
Dar autorităţile române vor eutanasia (în ciuda oricăror argumente logice şi de bun simţ aduse de ONG-uri; a se vedea replicile pline de răutate şi respingerea argumentelor logice aduse de ONG-uri la discuţiile purtate în 29.08.2011: (http://www.cdep.ro/co/sedinte.video?an=2011&cam=2&idc=6) pentru că, nesterilizate, animalele din teritoriu  vor continua să se înmulţească, iar sursa lor de bani  pentru eutanasiere (am văzut ce cifre se vehiculează: 200 de euro pentru un câine!) va rămâne nesecată. Dar banii nu vor fi folosiţi pentru oameni, aşa cum se pretinde, ci pentru campaniile politice şi pentru tot ce îi ajută pe ei în aceste campanii, de la o uşoară înfrumuseţare a oraşului, până la mitele politice publice – mici, bere, făină, mălai etc. … totul este pentru campaniile politice şi pentru buzunarele celor ce deţin crematorii, lagăre sau alte locuri ale morţii ! Trebuie să înţelegem foarte bine acest lucru!
Vor continua să primească bani de la UE şi de la buget (adică din buzunarele noastre) pentru eutanasiere (reamintim, cca. 200 de euro pentru uciderea unui câine!), dacă se adoptă această lege! Iar pe ei nu îi verifică nimeni. Nimeni cu autoritate nu vine în lagărele morţii să vadă cum stau lucrurile cu adevărat! Iar cetăţenii care au mers acolo au povestit şi fotografiat lucruri îngrozitoare (vezi foto). Scene demne de necuraţi şi nu de oameni! Chiar vrem să fim părtaşi la crimele lor?
Cotidianul italian Il Fatto Quotidiano a publicat un articol despre legea care ar permite eutanasierea cîinilor vagabonzi din România, considerând că asta ar face-o „minusculă moral”, amintind totodată că asta e o afacere de 300 de milioane de euro. „Dacă e adevărat, cum a spus Gandhi, că grandoarea unei naţiuni şi progresul său moral se pot judeca din modul în care îşi tratează animalele, România e o ţară minusculă din punct de vedere moral. Această ţară e cunoscută de 10 ani pentru tratamentul crud aplicat câinilor şi celor care îi protejează, în aşa fel încât în protestul din aprilie, la Berlin, şi-a cîştigat numele de „Ţara morţii pentru animale””, scrie Il Fatto Quotidiano.

Jurnaliştii italieni vorbesc despre faptul că uciderea câinilor e frecventă în România şi amintesc de otrăvirea celor 230 de câini la Botoşani, într-o singură noapte, pe motivul că erau bolnavi. Ei se mai întreabă retoric de ce România, care se plânge de ani de zile că are o problemă cu câinii vagabonzi, nu recurge la sterilizarea animalelor, singura soluţie declarată validă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Uciderea câinilor din România e considerată ca avînd şi implicaţii economice, în sensul că ajută firme care se ocupă cu acest lucru să câştige sume imense. Il Fatto Quotidiano aminteşte că în Bucureşti au fost cheltuiţi 9 milioane de euro în perioada 2001-2007 pentru uciderea câinilor, în Braşov 1,45 de milioane de euro pentru 2003-2008, în Arad 308.000 de euro pentru 2008-2010.

Toate acestea duc cifra la 300 de milioane de euro cheltuiţi pentru uciderea câinilor în total şi, respectiv, la o medie de 60-75 de euro cheltuiţi pentru uciderea unui câine, în timp ce sterilizarea lor ar costa doar 25 de euro de animal.
Fundaţia Pfier Pfoten susţine acelaşi lucru: http://ko-kr.facebook.com/notes/vier-pfoten-romania/uciderea-in-masa-a-cainilor-fara-stapan-afacere-de-milioane-de-euro/307102359303826?ref=nf
Aprobarea acestei legi ne va schilodi şi pe noi sufleteşte, căci nu vom mai putea hrăni animalele de pe stradă din pricina amenzilor enorme! Cum credeţi că ne vom simţi atunci când vom fi nevoiţi să ne întoarcem privirile de la un animal flămând şi însetat şi să ne împietrim inima pentru că în buzunare ne flutură vîntul şi nu putem risca să plătim amenzile lor uriaşe! Ce fel de creştini iubitori de Dumnezeu suntem dacă rămânem indiferenţi sau ne bucurăm de faptul că nişte sărmane făpturi fără apărare vor muri în chinuri sub privirile noastre indiferente… Cine rămâne indiferent la uciderea unui animal va rămâne indiferent şi la uciderea unui om! Vor să ne ucidă sufletele şi dacă noi rămânem indiferenţi la suferinţa din jur aceasta se va petrece! Da, sunt şi oameni care sunt muşcaţi de câini, există şi această latură nefericită a situaţiei, dar cifrele sunt mici şi cazurile rare, dacă le raportăm la întreaga populaţie, nicidecum atât de exagerate cum vor ei să ne sperie, numai ca să fim de acord cu uciderea animalelor şi chiar să îi delegam pe ei să ucidă în numele nostru!  Acest aspect este de fapt încă un argument pentru a se recurge la sterilizare, deoarece animalele sterilizate încetează să mai fie agresive.
Aceste sărmane făpturi au dreptul la viaţă!
Nu este cazul să rămânem indiferenţi! Cine nu iubeşte animalele, nu iubeşte nici oamenii!  Există o petiţie împotriva acestui proiect de lege care poate fi semnată aici: http://www.thepetitionsite.com/2/romanian-stray-animals-have-been-granted-by-god-with-the-right-to-live-who-are-you-to-take-it-from/
Redăm în continuare câteva citate din textul petiţiei:
Animalele de pe stradă, din România, au nevoie de ajutorul lumii, ajutorul VOSTRU, acum, mai mult ca niciodată!
Animalele fără stăpân din România au doar DREPTUL DE  A TRĂI, iar autoritățile româneșţi vor să li-l ia şi pe acesta.
Guvernul român vrea să voteze o lege care va pune animalele de pe stradă la discreţia primarilor din oraşe.
Primarii vor avea dreptul şi obligația de a organiza dezbateri publice în care să se discute dacă animalele de pe stradă trebuie să fie ucise (chipurile, eutansasiate) sau nu. În acest fel, oamenii se vor împărți în tabere şi se vor stârni certuri nesfârșite şi inutile. Se spune: „Divide et impera!” (Dezbină şi vei stăpâni!) şi aceasta este exact ceea ce vor să facă ei cu noi! Dacă suntem dezbinați va fi mult mai uşor pentru ei să ne stăpânească şi să ne domine şi să decidă ce vor ei în final! Iar ei vor să UCIDĂ animalele de pe stradă. De ce? Vom explica mai jos!
 
Primarii vor avea, de asemenea, dreptul de a decide câte animale avem voie să ţinem în casă (există un oraș unde oamenilor li s-a cerut să aibă doar două animale doar pentru că primarul a decis astfel!) ceea ce este pur şi simplu absurd! Nimeni nu trebuie să aibă voie să ne dicteze câte animale avem voie să îngrijim, atât timp cât ne permitem aceasta şi nu apar probleme din pricina deţinerii, a zgomotului sau a problemelor de igienă. Dacă vom permite aceasta, primarii vor primi de fapt DREPTUL de a decide câte animale AVEM VOIE SĂ IUBIM!
Imaginați-vă că primarul poate să nu fie un iubitor de animale. Ce se petrece atunci?
De asemenea, vor exista amenzi uriaşe pentru cei care vor îndrăzni să hrănească animalele de pe stradă. Aşadar, vom fi nevoiţi să fim martori la moartea animalelor în plină stradă FĂRĂ SĂ AVEM VOIE să le ajutăm!
Trebuie să ne ridicăm acum pentru drepturile noastre de a IUBI pe cine vrem noi,  fie că este animal, copac sau persoană. Face parte din drepturile noastre fundamentale ca FIINŢE UMANE!
DECLARAŢIA UNIVERSALĂ A DREPTURILOR OMULUI specifică:
„Considerând că recunoaşterea demnităţii inerente tuturor membrilor familiei umane şi a drepturilor lor egale şi inalienabile constituie fundamentul libertăţii, dreptăţii şi păcii în lume,
Considerând că ignorarea şi dispreţuirea drepturilor omului au dus la acte de barbarie care revoltă conştiinţa omenirii şi că făurirea unei lumi în care fiinţele umane se vor bucura de libertatea cuvântului şi a convingerilor şi vor fi eliberate de teamă şi mizerie a fost proclamata drept cea mai înalta aspiraţie a oamenilor,
Considerând că este esenţial ca drepturile omului să fie ocrotite de autoritatea legii pentru ca omul să nu fie silit să recurgă, ca soluţie extremă, la revoltă împotriva tiraniei şi asupririi,
Considerând că este esenţial a se încuraja dezvoltarea relaţiilor prietenşti între naţiuni,
Considerând că în cartea popoarele Organizaţiei Naţiunilor Unite a fost proclamată din nou credinţa lor în drepturile fundamentale ale omului, în demnitatea şi în valoarea fiinţei umane, drepturi egale pentru bărbaţi şi femei şi că au hotărât să favorizeze progresul social şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţa în cadrul unei libertăţi mai mari,
Considerând că statele membre s-au angajat să promoveze în colaborare cu Organizaţia Naţiunilor Unite respectul universal şi efectiv faţă de drepturile omului şi libertăţile fundamentale, precum şi respectarea lor universală şi efectivă,
Considerând că o concepţie comună despre aceste drepturi şi libertăţi este de cea mai mare importanţă pentru realizarea deplină a acestui angajament, Adunarea Generală proclamăPrezenta Declaraţie Universală a Drepturilor Omului, ca ideal comun spre care trebuie să tindă toate popoarele şi toate naţiunile, pentru ca toate persoanele şi toate organele societăţii să se străduiască, având această declaraţie permanent în minte, ca prin învăţătură şi educaţie să dezvolte respectul pentru aceste drepturi şi libertăţi şi să asigure prin măsuri progresive, de ordin naţional şi internaţional, recunoaşterea şi aplicarea lor universală şi efectivă atât în sânul popoarelor statelor membre, cât şi al celor din teritoriile aflate sub jurisdicţia lor.Articolul 1. Toate fiinţele umane se nasc libere şi egale în demnitate şi în drepturi. Ele sunt înzestrate cu raţiune şi conştiinţă şi trebuie să se comporte unele faţă de altele în spiritul fraternităţii.
Articolul 2. Fiecare om se poate prevala de toate drepturile şi libertăţile proclamate în prezenta declaraţie fără niciun fel de deosebire ca, de pildă, deosebirea de rasă, culoare, sex, limbă, religie, opinie politică sau orice altă opinie, de origine naţională sau socială, avere, naştere sau orice alte împrejurări.
În afară de aceasta, nu se va face nicio deosebire după statutul politic, juridic sau internaţional al ţării sau al teritoriului de care ţine o persoană, fie că această ţară sau teritoriu sunt independente, sub tutelă, neautonome sau supuse vreunei alte limitări de suveranitate.
Articolul 3. Orice fiinţă umană are dreptul la viaţă, la libertate şi la securitatea persoanei sale.
Articolul 5. Nimeni nu va fi supus la torturi, nici la pedepse sau tratamente crude, inumane sau degrandante.Din moment ce noi toți ne naștem cu drepturi egale, înzestrați cu rațiune şi conștiință, de ce trebuie să ne dicteze cineva pe cine, cum şi cât de mult să iubim pe altcineva, fie că acela este animal, plantă său persoană?
Pentru noi este o tortură să vedem animale ucise şi chinuite, flămânde şi însetate. Este o tortură şi o încălcare a drepturilor noastre de fiinţe umane să ni se interzică să ajutăm o fiinţă chinuită, flămânda sau însetată şi fără adăpost.
De aceea, ne întrebăm: cine sunteți VOI din moment ce noi toți avem prin naștere aceleași drepturi ca şi voi, cine sunteți VOI să ne permiteţi să iubim sau nu animalele?
Ne adresăm acum oamenilor din întreaga lume să ne ajute să oprim această lege nazistă, care limitează drepturile iubitorilor de animale şi de oameni şi care în cele din urmă le va interzice să iubească, să manifeste compasiune şi să le ajute pe subiectele iubirii lor!

Suntem constant minţiţi de către autoritățile române în ceea ce privește aşa-zisa eutanasiere. Animalele din aşa-zisele adăposturi, de fapt, adevărate iaduri unde câinii sunt ținuţi în mizerie, flămânzi şi însetaţi, sfâșiindu-se între ei, sunt ucise cu bestialitate de țigani cu topoare sau sape, sau prin strangulare, sau de către medici veterinari corupți, care îşi încalcă jurământul de a nu face rău, injectând animalele direct în inimă, fără anestezie (animalele murind uneori în 3 sau 4 ore) în timp ce banii pentru așa-zisa eutanasiere sunt încasați şi băgați în buzunare pentru că toți cei care sunt pentru eutanasiere deţin amenajări pentru uciderea animalelor sau crematorii pentru animale. Şi nimeni nu îi verifică! Nimeni! România nu are infrastructura necesară pentru a superviza aşa-numitele eutanasieri! Se fac afaceri de milioane de euro numai din eutanasieri.
Sterilizările ar fi mult mai uşor de realizat, dacă s-ar implica fundații internaționale şi locale şi veterinarii locali şi dacă fondurile UE ar fi corect folosite!
 
Vă rugăm să luaţi atitudine pentru animalele de pe stradă din România.
Scrieți-le deputaților şi senatorilor la adresele pe care le puteţi găsi la link-urile de mai jos:

http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.de?par=C ,
http://www.freewebs.com/cdep-sen-ro/cdep_sen_emails.csv ,

Preşedintelui României:
http://www.presidency.ro/?_RID=addr
şi trimiteți fiecare câte o peţiție către Parlamentul European de la această adresă (se poate doar individual):
https://www.secure.europarl.europa.eu/parliament/public/petition/secured/submit.do?language=EN
Scrieţi-le să susţină sterilizarea şi nu eutanasierea! Solicitați votul pentru viață!
Dacă nu ştiţi ce să scrieţi, copiaţi pasajele din această peţiție (textul în engleză poate fi găsit la link-ul petiţiei), care v-au convins să semnați.
Putem face aceasta împreună!
Dealtfel, există informaţii şi în privinţa unui trafic ilegal cu câini, către laboratoare de cercetări care practică vivisecţia („disecţia, operaţia sau experienţa făcută pe un animal VIU!” – DEX) şi centre de testare a cosmeticelor.
Nu mai miră pe nimeni faptul că aceste animale (câinii) au devenit o mare afacere în România.
Astfel: „Din momentul aderării statelor est-europene la Uniunea Europeană, comerţul ilegal cu câini a ajuns până în regiunile vestice ale Europei, iar România se află în prim-planul acestui fenomen”, a declarat vicepreşedintele Ligii italiene anti-vivisecţie, Roberto Bannati.
Comentând pe marginea noii legislaţii europene în domeniu, Bennati a afirmat că, după integrarea noilor state estice în UE, fenomenul comerţului ilegal cu câini a ajuns până în Franţa, Italia şi Germania.
Diferite informaţii indică faptul că, numai în 2006, s-au realizat venituri de peste 10 milioane de euro din acest trafic” a precizat Roberto Bennati în documentul intitulat „Protezione animali, România pecora nera” („Protecţia animalelor : România – oaia neagră”)
România se afla pe primul loc în domeniul traficului cu câini si ultima in protectia animalelor.(http://www.creatiediniubirealuidumnezeu.cabanova.ro/page5.html)

Pentru informaţii privind mitingurile şi pichetările la Parlament împotriva acestei legi, puteţi scrie la adresa: asociatia_cutu_cutu3@yahoo.com

Sursa:DW-word-DE

Reclame
Published in: Fără categorie on 04/12/2011 at 11:21 AM  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://adevaruridinculise.wordpress.com/2011/12/04/peste-200-de-euro-pe-hartie-pentru-eutanasierea-unui-caine-in-romania/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: