Revolutia din Islanda

Dacă cineva crede că nu există cenzură astăzi, să-mi spuneţi dacă a fost cunoscut tot ceea ce se întâmplă în Egipt, de ce ziarele nu au spus nimic despre ce se întâmplă în Islanda. În Islanda, ţara în care guvernul a fost demis în totalitate , marile bănci au fost naţionalizate, s-a decis să nu se plătească datoria creată în Marea Britanie şi Olanda, din cauza politicii lor financiare rău intenţionate şi s-a creat un grup popular pentru a rescrie constituţia. Şi toate acestea paşnic. O revoluţie împotriva puterii care ne-a adus la criza actuală.
De ce aceste fapte nu au devenit cunoscute de doi ani?
Ce se întâmplă dacă alţi cetăţeni UE vor lua exemplu?
Iată pe scurt, istoria evenimentelor:
2008. Se naţionalizează cea mai mare bancă din ţară. Se prăbuşeşte moneda, bursa îşi suspendă activitatea. Ţara este în stare de faliment.
2009. Protestele populare din faţa parlamentului fac să fie convocate alegeri anticipate şi provoavă demisia primului-ministru şi a membrilor guvernului în bloc. Continuă situaţia economică nefavorabilă. Printr-o lege se propune rambursarea datoriei către GB şi Olandaavând de plată suma de 3.500 de milioane de euro, o sumă pe care toate
familiile islandeze să le plătească lunar pentru următorii 15 ani la 5,5% interese.
2010. Oamenii ajung să iasa în stradă şi cer ca această lege sa fie supusă referendumului.
În ianuarie 2010, preşedintele refuză să o ratifice şi anunţă că se va consulta poporul.
La referendumul, organizat în luna martie 93% din voturi au fost împotriva acestei legi.
Pentru toate acestea, guvernul începe o anchetă pentru a rezolva responsabilităţile legale ale crizei. Începe arestarea mai multor bancheri seniori şi directori. Interpolul emite un ordin, şi toto bancherii implicati, pleacă din ţară.În acest context de criză, se alege o adunare pentru a elabora o nouă constituţie care să includă lecţiile învăţate în urma crizei şi pentru a înlocui pe cea curentă, o copie a constituţiei daneze. Pentru a face acest lucru, se merge direct la poporul suveran. Se aleg 25 cetăţeni fără afiliere politică , din 522 care si-au depus candidaturile, pentru care era necesar să fie majori şi sa aibă sprijinul a 30 de persoane.
Adunarea constituţională începe activitatea în februarie 2011 prezintă un proiect de constituţie bazată pe recomandările poporului din diverse reuniuni din întreaga ţară.
Noua constitutie trebuie să fie aprobată de către actualul Parlament şi de cel care se va forma după alegerile legislative.
Aceasta este scurtă istorie a Revoluţiei Islanda:

– demisia guvernului în bloc,

– naţionalizarea băncilor,

– un referendum pentru a permite oamenilor să decidă cu privire la deciziile economice,

– închisoare pentru cei responsabili pentru criza şi rescrierea constituţiei de către cetăţeni.

S-a menţionat acest lucru în mass-media europeană?
S-a comentat cu privire la acest lucru in talksourile politice?
S-au văzut imaginile de la evenimentele la televizor?

Bineînţeles că nu. Oamenii islandezi au fost în măsură să dea o lecţie pentru toată Europa, să se impotriveasca intregului sistem şi să ofere o lecţie de democraţie intregii lumi.

Reclame
Published in: on 17/12/2011 at 7:17 PM  Comments (8)  

The URI to TrackBack this entry is: https://adevaruridinculise.wordpress.com/2011/12/17/revolutia-din-islanda/trackback/

RSS feed for comments on this post.

8 comentariiLasă un comentariu

 1. Bine observat. Felicitari pentru articol. Mai urmeaza mai multe detalii?

 2. Islanda are o populatie de 300 000 de locuitori. Ce s-a intamplat acolo este democratie in sensul Greciei antice, cand poporul participa direct la dezbateri. La atatea persoane, cam stii ce hram are unul si altul.
  Intr-o tara cu 20 de milioane de locuitori nu merge acest sistem!

 3. Islanda are cam 300 de mii de oameni cu totul, pe o suprafata de 100 de mii km2. Asta inseamna o densitatede cam 3 oameni pe km2 fata de 90 de oameni in Romania. In plus au un GDP de 36.000 USD pe cap de locuitor fata de Romania care are cam 8.500. 80% din energia lor vine din surse regenrabile geothermo, hidro,
  Este mult mai simplu sa incerci sa schimbi mentalitatea unei populatii de marimea cartierului Drumul Taberei din Bucuresti si care castiga de patru ori mai mult pe an.

 4. sunt islandezi ,nu romani! la ei se poate la noi nu!

  • Fiecare popor are potentialul sau. La noi nu , pentruca exista forte subversive care submonteaza orice miscare de revenire a economiei tarii si de instaurare a libertatii omului in aceasta tara.

 5. sa_l parafrazam pe dl. urban suntem un popor de viermi.! Nu avem nici o sansa de mai bine .Stam cu capul ascuns in nisip . Mergem pe principiul ;capul plecat sabia nu-l taie; Noapte buna popor Roman!!!

  • Nu suntem un popor de viermi, ci un popor de romani dornici sa cucereasca Romania.

 6. […] si turism, pornesc miscari de genul miscarii cartofului. Islandezii au ales calea mai usoara: revolutie. Romanii au ales emigrarea: este si asta o solutie, statul va fi nevoit incet-incet sa se […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: